Gündem Londra’ya Müslüman başkan mı geliyor?

Londra’ya Müslüman başkan mı geliyor?

05.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere’nin başkenti Londra bugün belediye başkanını seçecek. Anketler, sandıktan avukat Sadiq Khan’ın galip çıkacağına işaret ediyor...

Londra’ya Müslüman başkan mı geliyor

İngiltere’nin başkenti Londra bugün belediye başkanını seçmek için sandık başına gidiyor. Yaklaşık 9 milyon nüfüsa sahip olan Londra’da yapılan anketler, İşçi Partisi’nin belediye başkan adayı, Pakistanlı ve bir otobüs şöforunun oğlu olan Avukat Sadiq Khan’ın sandıktan galip çıkacağına işaret ediyor. Şu anki Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson’ın yerine başkanlık makamına oturmak için yarışan Khan’ın, en yakın rakibi ise Muhafazakâr Parti’den milyoner ve elit tabakadan Zac Goldsmith.
Trump’a benzetiyor
Anketler, Khan’ın rakibinden en az 15 puan önde olduğunu gösteriyor. Goldsmith ise yakışıklılığı ile kadınların ilgi noktası. 1997’de babası James Goldsmith öldüğünde 300 milyonluk servetin sahibi oldu. Üst düzey eğitim görmüş bir Yahudi. Ünlü Goldsmith ailesinin üyesi Goldsmith’in politikaya ilgisi de aileden geliyor.
Muhafazakâr aday Goldsmith’in seçmene birinci vaadi yılda 25 bin düzeyinde olan yeni konut üretimini 2020 itibarıyla iki katına çıkarmak. Sol eğilimli Sadiq Khan, en büyük rakibi olan Goldsmith’i, ABD’de düzenlenecek olan başkanlık yarışının ırkçı söylemleriyle tanınan Cumhuriyetçi Parti adaylarından Donald Trump’a benzetiyor. Goldsmith Türkçe konuşan toplumlar için yayınladığı mesajında ise bu kesimin yatırımcı olduğunu sağlayacağını söylüyor.