Teknoloji Looking Glass, üç boyutlu görüntüyle hologram teknolojsini evinize getiriyor

Looking Glass, üç boyutlu görüntüyle hologram teknolojsini evinize getiriyor

02.08.2018 - 13:53 | Son Güncellenme:

Looking Glass adlı ekran 3 boyutlu görüntüleri gerçek zamanlı olarak 45 farklı açıdan görüntüleyebiliyor. Peki hologram teknolojisini evinize getiren Looking Glass'ın fiyatı ne kadar?

Looking Glass, üç boyutlu görüntüyle hologram teknolojsini evinize getiriyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Hologramlar belki de teknolojinin en büyük bilim kurgu işlerinden biri. Star Wars , Azınlık Raporu ve Avatar gibi filmlerin yüzlerce 3D görüntüsünü hayata geçirmek için yıllarca uğraştılar.

Looking Glass da bir başlangıçt. Geçen yılın başlarında HoloPlayer One SDK ve geliştirme kitini piyasaya sürdükten sonra, şirket sadece Kickstarter için finansman arayan ve “The Looking Glass” olarak adlandırılan 3D içerik oluşturucuları için tasarlanan son ürünüyle geri döndü.

Looking Glass, üç boyutlu görüntüyle hologram teknolojsini evinize getiriyor

Looking Glass, HoloPlayer One ile benzer teknolojiyi kullanıyor. Üç boyutlu modelin 45 ayrı görüntüsünü oluşturuyor ve baktığınız yere bağlı olarak nesnenin farklı bölümlerini görmenizi sağlayan holografik efekti oluşturuyor. Bu görünümleri farklı açılardan görüntülemek amacıyla lentiküler lens kullanılıyor.

Haberin Devamı

Şirket, Looking Glass ekranının, projelerinde yeni bir bakış açısı elde etmek için, oyun geliştiricileri, ürün tasarımcıları, endüstri mühendisleri ve mimarlar gibi insanlar tarafından kullanılacağını öngörüyor. Ayrıca, gerçek zamanlı olarak holografik görüntülerinizle etkileşim kurmak için Leap Motion kontroller, Nintendo'nun Joy-Con veya diğer hareket kontrol cihazlarını bağlayabilirsiniz.

Looking Glass, üç boyutlu görüntüyle hologram teknolojsini evinize getiriyor

Cihazın çalışması için hala ana bilgisayara ihtiyaç var. Looking Glass için en az Intel Core i5 işlemci, 4GB RAM ve Nvidia GTX 1060 grafik kartı (ekran verileri için HDMI bağlantı noktası ve güç için USB-C bağlantı noktası) öneriliyor. Nesnelerin yazılım tarafında, The Looking Glass, OBJ, FBX, STL ve gLTF formatlarını destekliyor. Looking Glass ayrıca Maya, Zbrush, Blender, Tinkercad ve Solidworks'ten canlı görüntüleme objelerine olanak tanıyan araçlarla da çalışıyor.

Looking Glass'ın 8.9 inçlik modeli 600 dolar, 15,9 inçlik modeli ise 600 dolar. İlk 100 ünitenin Eylül 2018'de sevkiyatı gerçekleştirilecek. Cihazların geri kalanı Aralık ayında gönderilecek.

Yazarlar