Ne çok sert ne çok yumuşak olan lor tatlısı tarifini sizinle paylaşıyoruz. Ayvalık yöresine ait olan lor tatlısı oldukça hafif bir tatlıdır. Ağızda dağılan ve kıvamının lor peynirine benzetilen lor tatlısını mutlaka evinizde denemelisiniz. Yapılışı son derece basit olan lor tatlısı tarifi için hemen malzemeleri hazırlayın. İşte nefis lor tatlısı tarifi... 

Malzemeler:

-500 gram tuzsuz lor peyniri
-4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 su bardağı pirinç unu
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 limon rendelenmiş kabuğu

Şerbeti için:

-4 su bardağı toz şeker
-4 su bardağı su
-Yarım limonun suyu

Üzeri için:

-Hindistan cevizi

Nasıl yapılır?

-Şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın. 
-Lor peynirini geniş bir kaseye alın. Yumurtaları ekleyip mikserle çırpın. 
-Şeker, un, pirinç unu, vanilya, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip karıştırın. 
-Hamuru krema sıkma torbasına doldurun ve yağlanmış tepsiye şekilli olarak aralıklı sıkın. 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. 
-Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek dökün ve 1 saat beklettikten sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapın.

Afiyet olsun.