Geri Dön

Lorlu kurabiye tarifi

Yumuşacık ağızda dağılan enfes lezzette lorlu kurabiyeye kim hayır diyebilir ki? Birazdan vereceğimiz lorlu kurabiye tarifi diğer kurabiyelerden çok farklı… işte damak tadınıza mükemmel uyum sağlayacak lorlu kurabiye tarifi…

Lorlu kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

300 gr tuzsuz lor peyniri
4 bardak şeker
125 gr tereyağı
Bir adet yumurta
Kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
3 bardak un

Lorlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Lorlu kurabiye yaparken bir takım püf noktalarına dikkat etmeniz gerekir. Satın altığınız lor peynirinin tuzsuz olmasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda loru kurabiye hamuruna eklemeden önce iyice suyunu süzmeniz gerekir.

Püf noktalarını verdiğimize göre lorlu kurabiye tarifimiz nasıl hazırlandığına geçebiliriz.

Tuzsuz lor peyniri ile şekeri bir karıştırma kabında iyice karıştırın. Şekerin taneleri iyice kaybolana kadar karıştırma işlemine devam edin.

Daha sonra içerisine tereyağını limon kabuğu rendesini ve yumurtayı da ekleyerek karıştırma işlemine devam edin.

Karışım iyice homojen kıvama geldiğinde üzerine yavaş yavaş un ilave etmeye başlayın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin.

Kulak memesi kıvamında hamuru elde ettikten sonra geniş bir fırın tepsinin içerisini yağlayın. Sonrasında hamurları ceviz büyüklüğünde alarak elinizle yuvarlayın, tepsiye dizin.

170 derecelik fırında lorlu kurabiyelerinizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun…

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber