Gündem Lösemi hastası Mustafa Can hayaline kavuştu

Lösemi hastası Mustafa Can hayaline kavuştu

30.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde lösemi tedavisi gören 5 yaşındaki Mustafa Can Gölge’nin itfaiyeci olma hayali, bir tıp öğrencisinin aracılığıyla gerçekleştirildi.

Lösemi hastası Mustafa  Can hayaline kavuştu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Barış Adıgüzel, bir süredir lösemi tedavisi gören Mustafa Can’ın sürekli itfaiye araçlarıyla oynadığını, itfaiyecileri taklit ettiğini fark etti. Küçük çocuğun itfaiyeci olmak istediğini öğrenen Adıgüzel, Mustafa Can’ı hayaline kavuşturmak için “Leyla’dan Sonra Projesi” (üniversite öğrencilerinin lösemi hastalarının hayallerini gerçekleştirmek için oluşturduğu topluluk) kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi İletişim Merkezi’ne başvurdu. Başvuruya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ahmet Kısa’nın olumlu yanıt vermesi üzerine, itfaiye aracıyla alınan Mustafa Can, İtfaiye Daire Başkanlığı Hürriyet İstasyonu’na getirilip, ekipler tarafından itfaiyeci selamıyla karşılandı.
Tatbikata katıldı
Telsizle ekiplere direktif veren Can, itfaiye erlerinin tatbikatına katıldı, yangına su sıktı. Tatbikat kapsamında itfaiye aracına binen ve yangına gidiyormuş gibi sirenleri açarak istasyon bahçesinde tur atan Mustafa Can, yüksek bir yerde mahsur kalan kişinin kurtarılmasına da yardım etti.