Gündem Lübnan’da gezilecek yerler nerelerdir?

Lübnan’da gezilecek yerler nerelerdir?

02.05.2018 - 18:40 | Son Güncellenme:

Lübnan, konumu ve yaşantısı ile merak uyandırıyor. Ülkemizden giden ziyaretçi sayısı fazlası ile yüksek. Ayrıca Akdeniz’e kıyısı olması yönü ile de komşumuz sayılır.

Lübnan’da gezilecek yerler nerelerdir

Lübnan neresidir?

Haberin Devamı

Lübnan, Orta Doğu’da yer alan bir ülkedir. Akdeniz’e kıyısı vardır. Başkenti Beyrut şehridir. Yaklaşık olarak 6 milyon nüfusu vardır. Resmi dili Arapça‘dır. Bulunduğu konum itibari ile dünya üzerinde önemli bir turizm noktası hâline gelmiştir. Komşuları Suriye ve İsrail’dir.

Lübnan’ın tarihi ve kültürü hakkında bilinmesi gerekenler

Lübnan’ın tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Bugünkü yönetim şekli cumhuriyettir. Yüz ölçümü olarak küçük olsa da ülke içinde sayısız tarihi eser vardır. Eğitime çok büyük önem veren bir ülkedir. Çok fazla din topluluğu vardır. Halkın yarısına yakın çoğunluğu Hıristiyan’dır.

Lübnan, tarihi yönünden dünyanın en karmaşık ve olaylı ülkeleri arasında yer almaktadır. Yıllar boyunca ülkede çok sayıda iç savaş yaşanmıştır. Ülkeye ilk yerleşenler Fenikeliler olarak bilinmektedir. Yaklaşık 400 yıl boyunca Osmanlı himayesinde yer almıştır. Osmanlı devleti dağıldıktan sonra Fransızların eline geçmiştir. 1943 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir.

Haberin Devamı

Lübnan’ın iklimi Akdeniz iklimi özelliklerini taşır. Yaz aylarında yağış görülmez. Oldukça sıcaktır. Kış aylarında, sadece yüksek bölgelerinde kar yağışı görülür. Lübnan, sosyal hayat bakımından oldukça renkli bir ülkedir. Diğer doğu ülkelerinden bu yönü ile ayrılır. Alkol ve sigara kullanımı konusunda uygulanan herhangi bir yasak yoktur. Hayat şartları ise oldukça pahalıdır.

Lübnan’da gezilecek yerler nerelerdir?

Lübnan’da gezilebilecek yerlerinden bazıları aşağıdaki listede yer almaktadır.

-Sursock Müzesi

-Hermon Dağı

-Kadişa Vadisi

-Baküs Tapınağı

-Beyrut Merkez Bölgesi

-Baalbek Tapınakları

-Crusader Kalesi

-Hipodrum

-Güvercin Kayalıkları

-Beyrut Hamra Caddesi

-Harissa Köyü

-Bekaa Vadisi

-Tell Meydanı

-Palmiye (tavşan) Adaları

-Lübnan Dağları

-Beirutluna Park

-Gibran Müzesi

-Jeita Mağarası

-Anjar Kenti gibi pek çok yer vardır. Lübnan, tarih içerisinde tarih barındıran bir ülkedir. Bu yüzden her köşesi tarih kokar. Her yanı özeldir. Lübnan baştan sona gezilmesi gereken bir ülkedir. Gezmenin tadına varılacak bir yerdir.