Geri Dön

Lübnan salatası tarifi

Lübnan salatası Türk mutfağına ait bir lezzet değildir. Dünya mutfaklarının salata çeşitleri içerisinde bulunan Lübnan salatası, günümüzde en çok aranan salata tarifidir. Tabbule salatası ve Arap salatası olarak da adlandırılan Lübnan salatası, bu salata çeşitlerinden daha farklıdır. Kendi yemek kültürümüze yakın olan Lübnan salatası, Lübnan mutfağından gelmektedir. Ayrıca bu salata meze olarak tüketilebilir. İşte Lübnan salatası tarifi...

Lübnan salatası tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 su bardağı haşlanmış barbunya
-3-4 dal yeşil soğan
-Yarım demet maydanoz
-2 adet domates
-1 adet salatalık
-Zeytinyağı
-2 diş sarımsak
-Limon
-Tuz
-Dereotu

Lübnan Salatası Nasıl Yapılır?

-Öncelikle salatanın sosunu hazırlayın.

-Bir limonun suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, tuz ve bir iki dal ince kıyılmış dereotunu karıştırın.

-Domates, salatalık ve yeşil soğanları doğrayın ve bir kaba alın.

-Daha önceden haşlayıp soğutulmuş barbunyaları karışımın içerisine ekleyin.

-Sosu ile beraber karıştırın ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun...

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber