Ekonomi Lüks otelde iftar 250 lirayı bulacak

Lüks otelde iftar 250 lirayı bulacak

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İftar menüleri, İstanbul’un birinci sınıf restoranlarında 55 - 200 lira arasında değişirken, geleneksel Türk ve Osmanlı mutfaklarından seçilmiş lezzetleri fasıl eşliğinde müşterileriyle buluşturan Boğaz manzaralı 5 yıldızlı otellerde ise 95 liradan başlayıp 250 liraya dayanıyor.

Lüks otelde  iftar 250 lirayı bulacak

Tüm Restoranlar Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, dışarıda iftar yapmanın bedelinin ortalama 45 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığını, evde ise iftar sofrasının maliyetinin kişi başı ortalama 10 lira olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

‘Toplam 1 milyar TL ödenir’

Ramazanda çok ciddi iş hacmi oluştuğunu ifade eden Bingöl, “Türk halkının ramazanda dışarıda iftara ödediği meblağ 1 milyar lirayı buluyor” dedi. AA’nın haberine göre ramazana uygun şekilde menülerinde düzenlemelere giden İstanbul’daki bazı 5 yıldızlı otellerde iftar menüleri şöyle:

Four Seasons Hotel at the Bosphorus’ta kişi başı iftar Aqua restoranda 245 lira, Intercontinental İstanbul’daki Safran restoranda 150 lira, Conrad İstanbul Bosphorus’taki Manzara restoranda 135 lira, Swissotel The Bosphorus’taki Cafe Swiss restoranda açık büfe 145 lira, Wyndham Grand İstanbul Careme restoranda 95 lira, Fairmont Quasar İstanbul Aila’da 99 lira, Raffles İstanbul Zorlu Center’da Rocca’da 185 lira, Mövenpick Istanbul AzzuR restoranda 130 lira.

Haberin Devamı

İstanbul’un bazı birinci sınıf restoranlarının ramazana özel iftar menüleri ise şöyle:

Kişi başı iftar menüsü Kızkulesi restoranda 160 lira, Feriye lokantasında 145-185 lira, Şazeli’de 130 lira, Hacı Abdullah’ta 55-110 lira, Kaşıbeyaz’da 120 lira ve Mabeyin restoranda 105 lira.
Beltur’un işletmeciliğini yaptığı köşklerde ise kişi başı iftar 85 lira iken, Hidiv Kasrı’nda 90 liraya, Galata Kulesi’nde ise 95 lira.