CumartesiRSS
10.12.2011 - 02:30

Lüks oteldeki kebapçı

Sitene Ekle
.  |  Ali Rıza Kardüz Tüm Yazıları »

Akaretler’deki W Hotel’in içindeki Okka’nın kebapları mideyi yakmıyor, mideye oturmuyor

W Hotels uluslararası bir lüks otel zinciri. Girişimci
Serdar Bilgili, Beşiktaş Akaretler’deki evleri restore ederken en ortadaki binayı otele dönüştürdü. Ve bu otel W Hotels zincirine eklendi.
İşte bu lüks otelde şimdi Okka adı ile bir kebap lokantası açıldı. Okka’nın kebap restoranı olarak işlettiği salonda daha önce New York’un ünlü şeflerinden Jean George Vongerichten’in Spice Market isimli lokantasının bir şubesi vardı. New York’a gidince Spice Market’in kapısında sıra bekleyen İstanbullular, İstanbul şubesine ilgi göstermedi.
Okka’nın ilgi göreceğini, beğenileceğini umuyorum. Çünkü salonu, servisi ile ve daha da önemlisi mutfağı ile farklı bir lokanta. Mutfağın farkının ölçüsü, kebabı yedikten sonra midenin yanmaması, kebabın mideye oturup kalmamasıdır.
Bizim gittiğimiz akşam, karışık kebap tabağından ölçülü olarak kebapları paylaştık. Etleri fazla yağlı değildi, sinirsizdi, yumuşaktı. Gece rahatsızlık vermedi. İşte iyi kebabın ölçüsü budur (Uyarı: Bizim gittiğimiz gece yediğimiz kebaptan söz ediyorum. Umarım aynı kalite ve lezzet devam eder).

Şef Tolga Avrupa’da okudu, ABD’de çalıştı
Okka’nın ana şefi Tolga Atalay. Yardımcısı Serkan Öztürk. Tolga Atalay tekstilci ve turizmci Oğur ve Sıdıka Atalay’ın küçük oğlu. Lozan’da otelcilik okudu, Lyon’da yemek eğitimi gördü, Miami’de lokantalarda şeflik yaptı. İstanbul’da daha önce iki lokanta
deneyimi oldu. Okka’da yeni bir konsept ile yerli ve yabancı kebapseverlere hizmet ediyor (Bir ara bilgi: Okka Osmanlı döneminde kullanılan bir ağırlık
ölçüsüdür. 1.283 grama eşittir).
Okka’nın salonu, bir kebapçı salonu gibi değil de lokanta salonu gibi dekore edilmiş. Salonda kebap kokusu yok. Şimdilik sadece akşamları müşteri kabul ediliyor. Yaza doğru öğle servisi de başlayacakmış.
Şarap listesinde sadece yerli şaraplar var ve fiyatları benzer lokantalara göre daha ölçülü. Bardakla şarap ısmarlamak mümkün. Birden fazla şişe şarap içildiğinde fiyatlar kademeli olarak azalıyor. Rakı şişelerinin üzerine ölçü sticker’ı yapıştırılmış. Rakı masaya şişe ile getiriliyor. Masada ne kadar içilmiş ise, şişenin üzerindeki çizgilerden tespit ediliyor. Ona göre para ödeniyor.
Masamızla salon sorumluları
Hasan Karayağız ve Erkan Görücüoğlu ilgilendiler. Yemeklerden ve
servisten memnun kaldık. Kebap
yemeye niyetlendiğimizde dostlarla tekrar gideceğiz.

Kebaplar 30 TL civarında

Meze tabakları 9-10 TL arasında. Ara sıcaklar 4-12 TL arasında. Kebapların tabağı 22-30 TL arasında. İstenilen parça et ve adet kebap çeşidi ısmarlanabiliyor. Örneğin kuzu pirzolanın bir kemiği 10 TL. Kaburganın bir kemiği 5 TL. Bir parça kaşarlı köfte 12 TL. Alinazik, tirit kebabı, beyti, sarma gibi kebaplar
30 TL dolayında.
 

©Copyright 2011 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.