Gündem Lüks oto çetesini cinayet ele verdi

Lüks oto çetesini cinayet ele verdi

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da aralarında ünlü futbolcuların da yer aldığı 101 kişiye gözaltı kararı çıkarılan lüks oto kaçakçılığının, Malatya’da yürütülen bir cinayet soruşturması kapsamında ortaya çıkarıldığı belirtildi

Lüks oto çetesini cinayet ele verdi

İstanbul’da aralarında Fenerbahçeli futbolcu Ozan Tufan’ın da bulunduğu 101 kişiye gözaltı kararı çıkarılan lüks oto kaçakçılığı soruşturmasında 20 lüks otomobile el konuldu. Ozan Tufan’ın yanı sıra futbolcular Emre Belezoğlu, Volkan Şen ve teknik direktör Tayfur Havutçu’nun da ifadesine başvurulan soruşturmada kaçakçılık olayını gerçekleştiren şebekenin, bir cinayet soruşturmasının derinleştirilmesiyle ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Malatya’da bir cinayeti soruşturan Malatya İl Jandarma ekipleri, soruşturma kapsamında takibe aldıkları bir çetenin kolunun İstanbul’a kadar uzandığını ve lüks otomobilden sigara ve alkol kaçakçılığına kadar değişik alanlarda yurda kaçak mal soktuğunu belirledi. Kaçakçılık yaptığı belirlenen çetenin uyguladığı yöntemi deşifre eden Malatya Jandarma ekipleri soruşturmayı yürütürken, İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de hakkında şikâyet bulunan Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde görevli bir polisi takibe aldı. Takibe alınan polis memurunun tescilini yaptığı otomobillerin büyük bir bölümünün kaçak olduğu tespit edildi.

Kdv ve Ötv hilesi

Takip ve araştırma dosyasının devredildiği İstanbul İl Jandarma ekipleri, 6 aylık bir takip sonrasında ortaya çıkardığı kaçakçılık şebekesinin çalışma yöntemini de deşifre etti. Yapılan soruşturmada çoğunluğu galerici olan çete üyeleri; Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Almanya gibi ülkelerden piyasanın çok altında ücretlerle satın aldıkları lüks otomobilleri yolcu beraberinde yurda sokup İstanbul’a yakın bazı Anadolu illerinde sahte evrak düzenleyerek evrak üzerinde otomobillerin KDV ve ÖTV’leri ödenmiş gibi gösterip piyasaya sürüyordu. Daha çok pert olmuş eski model otomobillerin yeni modellerini seçen şebeke Ferrari, Porche, Mercedes, Audi ve Cadillac marka lüks otomobilleri yurda sokuyordu.

Haberin Devamı

Ucuza satmışlar

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü’nde görevli çete mensubu polislerin yardımıyla kaçak otomobillere geçici plaka çıkaran çete, otomobillerin satışını ise İstanbul’daki bir elemanın üzerine yapıyordu. 34 plaka takılan ve sahte evraklarla tescilleri yapılıp yeni ruhsat çıkarılan lüks otomobiller, İstanbul’da sosyete ve spor dünyasının ünlü isimlerine piyasa değerinin 200 bin TL altında satılıyordu.

Menajer yönlendiriyor

Jandarmanın soruşturmasına adı karışan ünlü futbolcu ve teknik direktörleri çeteye yönlendiren ismin ünlülerin menajeri olarak bilinen Erkan Akkaya olduğu ileri sürüldü. Akkaya’nın futbolcuları İstanbul Beşiktaş’ta bulunan çete üyelerine ait bir galeriye yönlendirdiği belirtildi. Soruşturma kapsamında, futbolcu ve işadamlarına satıldığı tespit edilen 20’yi aşkın kaçak lüks otomobile el konurken 20’ye yakın otomobilin de incelemeye alındığı öğrenildi.

Yazarlar