Kırklareli Lüleburgaz'da Biriz Beraberiz Projesi Tanıtıldı

Lüleburgaz'da Biriz Beraberiz Projesi Tanıtıldı

21.03.2018 - 10:12 | Son Güncellenme:

.

Lüleburgazda Biriz Beraberiz Projesi Tanıtıldı

KIRKLARELİ (AA) - Lüleburgaz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Biriz Beraberiz Projesi' tanıtım toplantısı düzenlendi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Nedim Çetin, toplantıda yaptığı konuşmada, ilk kez hayata geçirilecek proje kapsamında liseler arasındaki kaynaşmanın sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

Zaman zaman spor müsabakaları dolayısıyla okullar arasında rekabet oluştuğunu, bu rekabetin daha üst boyutlara ulaşmaması adına böyle bir proje ürettiklerini dile getiren Çetin, projenin 4 aşamalı olarak hayata geçirileceğini söyledi.

Çetin, projenin ilk aşamasında 17 okul öğrencisinin hep birlikte fidan dikimi yapacağını belirterek, şunları kaydetti:

''Beraber yeşertelim sloganıyla Eskitaşlı köyünde fidan dikimi yapacağız. Burada 17 okulumuzdan da öğrenciler ve öğretmenler yer alacak. Hem doğayı yeşertip hem de birlikte zaman geçirip kaynaşmayı sağlayacağız. Projenin ikinci etkinliği bisiklet turu olacak. Belirlenen güzergahta hep birlikte öğrenci, öğretmen, müdürlerin katılımı ile bisikletlerimizi süreceğiz. Doğa ve gençlik yürüyüşü yapacağız. Bu iki etkinliği Nisan ayı içinde yapmayı düşünüyoruz. Son olarak da proje adımız olan ‘Biriz Beraberiz'e ek olarak ‘Birlikte Şarkılar Söyleriz’ sloganıyla her okuldan öğrencinin olduğu koro oluşturuldu. Gençlik haftasında Barış Manço’nun şarkıları seslendirilecek. Koroda 54 öğrencimiz çalışmalara başladı.''