Gündem LYS başladı, polis gürültü avında

LYS başladı, polis gürültü avında

15.06.2014 - 10:07 | Son Güncellenme:

2014 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) ikinci oturumu LYS 1 Matematik sınavı başladı. Öğleden sonra da LYS-5 için ter dökecek olan üniversite adayları için en zorlu sınav gününde polis ekipleri de gürültü avına çıktı.

LYS başladı, polis gürültü avında

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sınav yapılacak okulların çevresinde saatler öncesinden güvenlik tedbirlerini aldı. Vatandaşların '155 Polis İmdat Hattı'na yaptığı her türlü gürültü ihbarı değerlendirildi. Sınav yapılan okulların çevresinde devam eden inşaat çalışmalarını denetleyen polis, inşaatların sınav boyunca durmasını sağladı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün sınav mesaisi dün gece saat 23.00'te başladı. Polis ekipleri, sorumlu oldukları bölgelerdeki düğünleri saat 23.00 itibariyle durdurdu. Sınava girecek gençlerin rahat uyumalarını amaçlayan uygulama vatandaştan tam not aldı. Sabahın erken saatlerinde yine devriyeye çıkan polis ekipleri bu kez sınav yapılan okul çevrelerindeki inşaatları durdurdu. Sınava giren üniversite adaylarının olumsuz etkilenmemesi için inşaat çalışmalarına sınav boyunca ara verildi.

Haberin Devamı

Üniversite adayları, bugün saat 10.00'da LYS-1 için saat 14.30'da da LYS-5 için ter dökecek. İlk sınavın 135 dakika, ikinci sınav ise yine farklı bir sınav yerinde ve saat 14.30’da olacak. Trafik yoğunluğu sebebiyle sınava yetişmeme ihtimalini göz önüne alan öğrenciler, sınava girecekleri okulları önceden giderek yerini öğrendi.