Gündem LYS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? (ÖSYM sonuç sorgulama)

LYS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir? (ÖSYM sonuç sorgulama)

06.09.2016 - 17:17 | Son Güncellenme:

LYS ek yerleştirme sonuçları dün açıklandı! Binlerce adayı yakından ilgilendiren 2016 LYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar boş kontenjanlara yerleştirildi. Heyecan içinde beklenen LYS ek yerleştirme sonuçları hakkında merak edilen detayları sizin için derledik.

LYS ek yerleştirme sonuçları nasıl öğrenilir (ÖSYM sonuç sorgulama)

Üniversite sınavının ardından yaşanan tercih heyecanı devamında tercih sonuçları olarak sürdürmüştür. Gerekli olan tercihleri yapan adaylar 30 tercih içerisinde puanlarının ve de başarı sıralamalarının tuttuğu üniversitelerin bölümlerine yerleşmiştir. Yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile beraber öğrenciler için e-Devlet üzerinden kayıtlarda başlamıştır. Ancak bu zaman dilimi içerisin öğrencilere tanınan bazı şanslar vardır. Hiçbir şekilde yazdığı bölümleri kazanamayan öğrenciler için tanınan fırsatlardan biri olan LYS ek yerleştirme hakları da vardır. Artık pek çok öğrencinin bu şekilde ikinci bir tercih hakkı olabilir. O yıl içerisinde sizin tuttuğunu kesin düşündüğünüz fakültelerin puanları yükselebilir, Böyle durumlarda da adayların açıkta kalması gibi bir durum söz konusu olabilir. Ancak sizlere bu gibi durumlarla karşı karşıya kaldığınızda tanınan bazı haklar vardır. Bu haklara da ek yerleştirmeler denir. Yine aynı şekilde yapılan LYS ek yerleştirmeler sonucunda sizler tercih ettiğiniz başka bölümlere yerleşebilirsiniz. Ancak bu yerleştirme için artık kazanamadığınız bölümleri yazmanıza gerek yoktur.

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her yıl Ağustos aynın son haftasında yapılan bu LYS ek yerleştirmelerin sonucun binlerce aday merak eder. 5 Eylül Pazartesi günü itibari ile de bu LYS ek yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre yerleşen adaylara tanınan üniversite kayıt dönemi süresi doğal olarak farklıdır. Adayların hızlı bir şekilde yapacak oldukları bu tercihler sonucunda bizlerin yapması gereken bazı işlemler vardır. Bizler de gerekli koşullarda yapacak olduğumuz bu LYS ek yerleştirme sonuçlarını Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi sonuç açıklama sitesi üzerinden yapabiliriz. Açıklanan bu LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre artık her aday kolay bir şekilde üniversite kayıtlarını yapabilirler. 6 Eylül Salı günü itibari ile başlayan üniversite kayıtları LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre şekillenmiştir. 9 Eylül Cuma gününe kadar LYS ek yerleştirme sonuçlarına göre adayların üniversite kayıtlarını yapmaları gerekir.

LYS ek yerleştirme sonuçlarında alınan bilgiler esas alınarak adayların bu tarihe kadar en kısa zamanda bu kayıt işlemlerini de gerçekleştirmesi gerektiği ÖSYM başkanlığı tarafından adaylara duyurulmuştur. Çünkü herhangi bir mağduriyet olduğu zaman bu kayıt tarihinin uzatılmayacağı adaylara duyurulmuştur. En kısa zamanda üniversite kayıt işlemlerini adayların yapması önerilir. LYS ek yerleştirme sonuçlarından alınan kararlar ile beraber artık adaylar e-Devlet sistemini kullanarak e-kayıt yapabilirler. Son zamanlarda kullanımı pratikleşen ve de pek çok kişi tarafından kullanıma sahip olunan bu internet üzerinden kayıt yaparak zaman kaybı yaşamadan daha kolay şekilde kaydınızı yapabilirsiniz. 2016 dönemi için yerleşen bu öğrenciler kesinlikle bu kaydı bir an evvel yapması önemlidir. Aynı zamanda gerçekleştirilen bu ek yerleştirmelerde alınan sonuç için interneti kullanabilirler.