Gündem LYS ek yerleştirme sonuçları bu hafta açıklanacak mı?

LYS ek yerleştirme sonuçları bu hafta açıklanacak mı?

02.09.2016 - 08:30 | Son Güncellenme:

LYS ek yerleştirme sonuçları bu hafta açıklanacak mı? Binlerce öğrenci ek yerleştirme tercihi işlemlerinin ardından gözlerini LYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarihe dikti. LYS ek yerleştirme sonuçları son günlerin en çok merak edilen konularının başında geliyor. Gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

LYS ek yerleştirme sonuçları bu hafta açıklanacak mı

LYS ek yerleştime tercih süresi 30 Ağustos Salı günü itibariyle sona erdi. Adaylar tarafından yakından takip edilen 2016 LYS ek yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusu merak edilmeye başlandı. İlk yerleştirmede Üniversiteye yerleştirilemeyen adaylar 2016 LYS ek yerleştirme tercihlerininin yapılması ile beraber gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe dikti. Peki LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ÖSYM SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM EK TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA AÇIKLAMA YAPTI!

YGS ve LYS sonuçlarına göre 2016-2017 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ÖSYM tarafından yapılan ek yerleştirme işlemleri dün itibariyle sona erdi. Tercih işlemlerini yapan adaylar, sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekliyor. Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. ÖSYM ek tercih işlemleri tercih işlemleri bittikten sonra yani 30 Ağustos Pazartesi gününden sonra 1 hafta içerisinde açıklanacak.

EK KONTENJAN NEDİR ?

Üniversitelerin kontenjanı dolmayan, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenci sayısı “ek kontenjan”dır. Yapılan ikinci bir tercih dönemine “Ek Kontenjan dönemi” denir.

Haberin Devamı

KİMLER EK YARLEŞTİRME YAPABİLİR?

Öğrencinin ek yerleştirme tercihi yapabilmesi için; 2016-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş ya da açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olması gerekmektedir. Özel Yetenek Sınavı (Tablo 5) ile bir bölüme yerleşen öğrenciler ek yerleştirme tercihi yapabilirler.

Önlisans programları için tercih yapacak öğrencilerden (Tablo 3A) en küçük puan koşulu aranmamaktadır.

KİMLER EK YARLEŞTİRME İÇİN BAŞVURAMAZ?

2016-ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.