Gündem LYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? LYS 2017

LYS sınav giriş belgesi nasıl alınır? LYS 2017

06.06.2017 - 14:31 | Son Güncellenme:

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınavı için geri sayım başladı. ÖSYM 10-11 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan LYS sınavları için sınav giriş belgelerini adayların erişimine açtı. Peki LYS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

LYS sınav giriş belgesi nasıl alınır LYS 2017

LYS sınavı için artık kısa bir süre kaldı. Binlerce öğrenci yükseköğrenime geçişte son aşama olan LYS sınavlarına giriş yapacak. 10-11 ve 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan LYS sınavları için adaylara sınava girecekleri bina ve adresin yer aldığı sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından yayınlandı. LYS sınav giriş belgesini edinmek isteyen adayların ais.ösym.gov.tr adresinden sorgulama yapabilecekler.

Haberin Devamı

LYS sınavında toplu ulaşım İstanbul'da ücretsiz

10 -11 - 17- 18 Haziran 2017 tarihlerinde yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrenci ve görevliler, İstanbulda toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanacak.

LYS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs ayında aldığı karar, AK Parti Grup Başkan Vekili Temel Başalan ve CHP Gurup Başkan Vekili Ertuğrul Gülseverin ortak önergesi olarak Belediye Meclisine taşındı.

LYS sınavlarında toplu ulaşım araçlarının öğrenci ve görevlilere ücretsiz hizmet vermesini içeren önerge, Teklif Karar olarak görüşülerek Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Kararın, öğrenci ve görevlilerin sınav yerlerine rahat ulaşabilmesi için alındığı belirtildi.

Haberin Devamı

Karara göre; 2017- ÖSYS kapsamında 10 11 17 18 Haziran 2017 tarihlerindeki Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek öğrenci ve görevliler, 07.00 16.00 saatleri arasında sınav giriş veya görevli belgelerini ibraz ederek; İETT Otobüsleri, Otobüs A.Ş. Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Motorları, Tramvay, Metro, Hafif Metro, Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvayını ücretsiz kullanacak.

LYS SINAV TARİHLERİ

Sosyal bilimler sınavı (LYS-4) 10 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, matematik sınavı (LYS-1) 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'da, fen bilimleri sınavı (LYS-2) 17 Haziran Cumartesi günü saat 10.00'da, yabancı dil sınavı (LYS-5) aynı gün saat 14.30'da, edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) ise 18 Haziran Pazar günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Adayların, saat 10.00'da başlayacak sınavlarda saat 09.45'ten, saat 14.30'da başlayacak LYS-5'te ise saat 14.15'ten sonra sınav binalarına alınmayacağı uyarısında bulunuldu.

ÖSYM'DEN SON UYARILAR

SELMA KASAP - ÖSYM, 10 Haziran'da başlayacak Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girecek adaylar için, çekimleri 6 ilde gerçekleşen ve sınav kurallarının yer aldığı bir film hazırladı.

LYS adaylarından, bu yıl ilk kez sorulacak kısa cevaplı soru çeşitleri, daha önceden ÖSYM'ye bildirilmeyen astım spreyi-insülin pompası gibi araç ve gereç ile sınava gelmemeleri ve sınavda yanlış işaretleme yapmamaları konularına dikkat etmeleri istendi.

Haberin Devamı

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince, çekimleri Antalya, Şanlıurfa, Kütahya, Konya, Sinop ve Kırklareli'de yapılan ve LYS adayları için sınav kurallarına yönelik uyarıların yer aldığı 10 dakikalık film hazırlatıldı.

Filme gün içinde kurumun internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.