Gündem LYS sonuçları için heyecan dorukta (LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak?)

LYS sonuçları için heyecan dorukta (LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak?)

10.07.2017 - 23:17 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları için geri sayım. ÖSYM 2017 sınav takvimine göre LYS sonuçları bugün ilan edilecek. ÖSYM AİS ve sonuç açıklama sisteminde sorgulanacak olan LYS sonuçlarının saat kaçta açıklanacak merak konusu. Adaylar sonuçların açıklanmasının ardından tercih işlemlerine başlayacaklar.

LYS sonuçları için heyecan dorukta (LYS sonuçları saat kaçta açıklanacak)

LYS sonuçları için heyecanlı bekleyiş... Günlerdir merakla beklenen LYS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinde verdiği bilgilere göre 11 Temmuz Salı (bugün) açıklanacak. ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden ilan edilecek olan LYS sonuçlarının saat kaçta açıklanacağı ise henüz netleşmedi. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin aday işlemleri sistemine aday şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile girerek yapabilecekler. Tercihlerin açıklanmasının ardından da üniversiteler için kayıt dönemine girilecek.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

LYS SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

11 Temmuz Salı günü LYS sonuçları ilan edildikten sonra ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Sonuçlar, T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile giriş yapılarak görülebilecek.

LYS puan türlerinin en az bir tanesi 180 puan ve üzerinde olan adaylar, ön lisans programlar için ve lisans programlar için tercih işlemi gerçekleştirebilecekler. Puan türlerinin en az bir tanesinden 180 puanı alamamış olan adaylar, ön lisans programları ve YGS puanları ile öğrenci kabul eden lisans programları için tercih işlemi yapabilecekler.

Baraj puanı olan 180 puanın altında olan adaylar, LYS puanı ile öğrenci kabul eden lisans programlarına başvuru yapamazlar.

Haberin Devamı

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih aşamasına geçecek ve YGS/LYS puanlarına göre üniversite tercihlerini yapacak.

LYS tercihleri 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak. 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecek tercih süresi boyunca adaylar puanlarının yettiği üniversite programlarına tercih yapabilecekler.

LYS NEDİR?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan`da üniversiteye girmek isteyen sadece YGS`yi geçmiş olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanmakta ve sınav yapıldıktan birkaç saat sonra basın ve internet yoluyla cevap anahtarı ile birlikte duyurulmaktadır.

LYS puan hesaplama aracıyla hangi türdeki LYS puanlarını hesaplayabilirim?

Hesaplama.net LYS puan hesaplama aracıyla YGS 1, YGS 2, YGS 3, YGS 4, MF 1, MF 2, MF 3, MF 4, TM 1, TM 2, TM 3, TS 1, TS 2, DİL 1, DİL 2 ve DİL 3 puan türündeki LYS puanlarınızı hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

LYS 1: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Matematik, Geometri.
LYS 2: Sınav süresi 135 dakikadır. Soru adedi 90 tanedir. Dersler: Fizik, Kimya, Biyoloji.
LYS 3: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya(I).
LYS 4: Sınav süresi 135 dakikadır. Soru adedi 90 tanedir. Dersler: Tarih, Coğrafya(II), Felsefe
LYS 5: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Yabancı Dil