Eğitim ÖSYM LYS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

ÖSYM LYS sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

05.07.2016 - 09:23 | Son Güncellenme:

LYS sonuçları henüz açıklanmadı. LYS sonuçlarını açıklayacak olan ÖSYM, açıklama tarihi olarak 18 Temmuzu belirlemiştir. Öğrenciler LYS sonuçları açıklandığında aday işlemleri menüsünden öğrenecekler.

ÖSYM LYS sonuçlarını ne zaman açıklayacak

Ülkemizde düzenli olarak yapılmakta olan belirli sınavlar vardır. Bu sınavlar birincisi olan bizlerin hayatında ki en büyük kaderi etkileyen sınav ise şüphesiz Lisans Yerleştirme ve Yükseköğretime Geçiş Sınavlarıdır. Tümüne üniversite sınavı olarak adlandıracak olursak bu sınava çok sayıda kişi katılım sağlamaktadır. Mart ayında gerçekleştirilen ilk oturumlu bu sınavın sonuçları çoktan açıklanmıştır. İkinci bir aşama olan LYS sınavı ise haziran aynın son iki hafta sonarında yapılmıştır. Gerçekleştirilen bu sınavların ardından artık adayları saran bir diğer heyecan vardır. Çünkü sınav stresi kadar heyecanlı bir dönemde sonuçlarının açıklanacağı strestir. Herkesin kolay bir şekilde bu sınava giriş yapmalarını ardından da Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu sınav sorularını hazırlanmıştır. LYS sonuçları ile ilgili olarak verilmesi gereken tarihlerden bazıları gerekli kurum yöneticiler tarafından belirlenmiştir.

Haberin Devamı

LYS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
LYS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

LYS sınavına çok fazla kişi katılım sağladığı için bu sonuçların açıklanması için belirli bir sürenin geçmiş olması gerekir. Çünkü yapılan bu sınavın ardından artık öğrenciler tercih yapmak için yeterli süre tanınmasını isteyecektir. İşimizi ve meslek arkadaşlarımızı belirleyeceğimiz kaderimizin çizgilerini görebileceğimiz bu sınav ve yapacak olduğumuz doğru tercih bu nedenle oldukça önemlidir. Doğru tercih doğru meslek ve sonucunda doğru bir hayat doğuracağı için bizler ne zaman istersek gerekli yardımlaşmayı bu tercih zamanında yapmamız gerekir. Zaten tercih döneminde bazı üniversiteleri araştırmamız ve de gerçekten seçeceğimiz mesleğin bize göre olup olmadığını iyice düşünmemiz gerekir. Aksi takdirde yılımızı boşa harcayabiliriz. Herkesin bu sınavlara katılım sağlamasının ardında da yine de bu sınav sonuçları çok geçmeden sonuç bulunur. Son dönemlerde ülkemizde yapılan gerekli araştırmalar sonucunda elde edilen bulgular neticesinde vatandaşlar olarak bizler artık teknik gelişmeleri daha iyi kullanmaya başlamışızdır. Bu da bizlerin hayatına bazı olumlu sonuçlar getirir. Bu olumlu sonuçlardan biri de ülke genelinde yapılan sınavlardan daha erken sonuç almaktır.
Teknolojik gelişmeler ile birebir ilgisi olan bu alanda yapılan çalışmalara katılan bizler de LYS sonuçlarını artık daha az bir zamanda öğrenebiliriz. LYS sonuçları açıklandığı zaman internetten, bilgisayarlardan, televizyonlardan, haberlerden bu bilgiyi alırız. Her ortama yayılan bu LYS sonuçlarının açıklandığı bilgisi gelir. Ancak LYS sonuçlarının da kimin ne kadar doğrusu yanlışı var ya da totalde ki puanı kaç bu bilinmez. Bu nedenle LYS sonuçları hakkında belirlenen bazı sonuç açıklama sistemlerini kullanarak bizler de dilediğimiz zaman bu bilgilere ulaşabiliriz. LYS sonuçları açıklandığı anda ÖSYM’nin sonuç açıklama listesinden kendi belirlediğimiz aday şifremiz ve de T.C. kimlik numaramız ile LYS sonuçları hakkında en ayrıntılı sonuçları öğrenebiliriz. LYS sonuçları ile ilgili her türlü bilgiyi işte bu şekilde bizler kolay bir şekilde öğrenebiliriz. Her nerede olursak olalım bu LYS sonuçlarını kolayca internetten öğrenebiliriz.