Gündem 2017 LYS tercih sonuçları açıklandı! - ÖSYM LYS yerleştirme sonuçları

2017 LYS tercih sonuçları açıklandı! - ÖSYM LYS yerleştirme sonuçları

08.08.2017 - 14:33 | Son Güncellenme:

LYS tercih sonuçları açıklandı. Milyonlarca öğrenci LYS 2017 tercih (yerleştirme) sonuçları için ÖSYM'nin osym.gov.tr resmi sitesinden gelecek duyuruya kilitlenmişti. LYS tercih sonuçlarını sayfamızdan sorgulayabilirsiniz.

2017 LYS tercih sonuçları açıklandı - ÖSYM LYS yerleştirme sonuçları

1 milyondan fazla öğrencinin beklediği LYS tercih sonuçları açıklandı. Saat 17.00'den sonra açıklanacağı duyurulan LYS tercih sonuçları belli oldu.

Haberin Devamı

ÖSYM LYS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

LYS tercih sonuçları için gözler ÖSYM'ye çevrilmişti. Sabah saatlerinde ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre LYS tercih sonuçları bugün saat 17:00 itibariyle adayların erişimine açılması bekleniyordu. LYS tercih sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek

LYS TERCİH SONUÇLARI SOSYAL MEDYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Babalarınız eve gelsin açıklayacağım, adamın yılda bir dayak zevki var onu da soğutmayalım...

#LYSTercihleriAcıklansın #ösym

Delinin Biri @_ceronimooo_

En son sihirli annemde tacinin insan olmasını bu kadar beklemiştim.
#ösym
#LYSTercihleriAcıklansın

Bayburt Üni? @bayburt_uni

Haberin Devamı

Ösym elini çabuk tut. Suriyeliler şehrimizi bulamadan yerleştirelim çocukları.
#LYSTercihleriAcıklansın
#ösym

efkncm@Efekans1

#LYSTercihleriAcıklansın Kız evimizin ösym ne bu naz açıkla artikta kilise gitcegim
kesinlessin hskshskshsks

Bayburt Üni@bayburt_uni

Adam 480 puanla ilk tercihine bizi yazmış. Ösym buga girdi tercihleri açıklayamıyor.
#LYSTercihleriAcıklansın
#ösym

ÜNİVERSİTE KESİN KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM'nin bugün saat 17:00'dan sonra açıklanması beklenen sonuçlar henüz açıklanmadı. LYS tercih sonuçlarının ardından adaylar ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden hangi üniversiteye yerleştirildiklerini görebilecek. LYS tercih sonuçlarının ardından adaylar için Üniversite kayıt maratonu başlayacak. İnternet üzerinden başvuru yapacak olan adaylar 11-16 Ağustos tarihleri arasında, üniversiteler üzerinden başvuru yapacak olan adaylar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında kayıt yapabilecekler.

2017 LYS Ek yerleştirmeler ne zaman?

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak kayıt işlemlerinde, kayıt yaptırmayan ve yerleştirme için yeteri başvuru alınmayan bölümlerde kalan boş kontenjanlar açıklanacak. Açıklanan kontenjanlara göre ek yerleştirme tercihleri alınacak.

Üniversite için E-Kayıt nasıl yapılıyor?

LYS yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında ise 11-16 Ağustos tarihlerinde adaylar kazandıkları üniversite ve bölüme lektronik kayıt yapacaklar. Öğrenciler E-Devlet platformundaki
“turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp üniversiteye e-kayıt yapabilecekler.

Haberin Devamı

Kayıt işlemleri için gerekli belgeler...

Adayın ÖSYS Sonuç Belgesi, Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılamaz) Aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alan/kol/bölümü diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puan esas olan okul ve alan/kol/bölümden mezun olduğunu gösterir resmi belge, Nüfus cüzdanının onaylı örneği, İkametgâhı ile ilgili beyanı,
Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak “bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında askerlikçe bir sakınca olmadığı”na dair belge 12 adet 4.5 x 6 (cm) ebadında fotoğraf (fotoğraflar son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde olmalıdır.), Kayıttan önce belirlenip ilan edilecek diğer belgeler.

Haberin Devamı

Barınma imkanlarına dikkat edin!

Öğrencilerin tercih listelerinde yer alan illerin başında şüphesiz İstanbul geliyor. Çünkü İstanbul’da 50’nin üzerinde üniversite var. İstanbul’da herhangi bir devlet üniversitesinin kontenjanına girmek isteyen adaylar, istediği bölümü sınav sonuçlarına göre üst sıralarda yazmak zorunda.

Vakıf üniversitelerinde ise şansı yüksek olan adayların sayısı bir hayli fazla. Ancak maddi imkânı olmayanların İstanbul’da her hangi bir üniversiteyi kazanıp burs, yurt gibi konularda sonuç alamaması zamanla büyük sıkıntılara yol açabiliyor.

Emlak Global Yayın Yönetmeni Mehmet Canıtatlı bu konuda adayları şu şekilde uyarıyor:
-Önceliğiniz ailenizin bulunduğu şehirdeki üniversitenin imkânlarını araştırmak olmalı.
-Arzu ettiğiniz üniversite farklı bir şehirde ise sadece üniversiteyi araştırmak yetmez. İmkânınız varsa şehri mutlaka görün.
-Gideceğiniz şehirde en az iki yıl yaşayacağınızı unutmayın.
-Yurt ve diğer imkânları sınırlı olan şehirlerde barınma imkânlarını iyi araştırın.
-Sadece barınma değil yeme içme konusu da önemli. Şehrin öğrenciye dönük sosyal ve ekonomik yönlü yatırım ve imkânlarını araştırın.

Haberin Devamı