Eğitim MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş yerleri ve belgesi yayınlandı

MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş yerleri ve belgesi yayınlandı

28.05.2015 - 08:26 | Son Güncellenme:

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavı için sınav giriş belgesi yayınlandı. Sınava girecek adaylar AÖL resmi sitesinden sınav giriş yerlerini öğrenip, belgelerini alabilirler. AÖL sınavları 3 oturumda yapılacaktır. Detaylar için lütfen tıklayınız...

MEB Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav giriş yerleri ve belgesi yayınlandı

Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2014-2015 eğitim öğretim yılı II. Dönem sınavı 30-31 Mayıs 2015 tarihinde yapılacaktır. Sınav girecek adaylar, sınav giriş belgelerini AÖL resmi sitesinden öğrenci numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilirler. Şifrelerini unutan öğrenciler ise en yakın AÖL kayıt bürosuna giderek yeni şifre edinebilirler. AÖL öğrenci girişi yapmak ve sınav giriş belgesi almak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterlidir.

Sınav giriş belgesinde bulunan açıklamaları okumanız ve uymanız yararınıza olacaktır.

AÖL SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL sınavları 30 Mayıs 2015 Cumartesi günü 2 oturum. 31 Mayıs 2015 Pazar günü 1 oturum olmak üzere toplam 3 oturumda yapılacaktır. Sınav giriş belgenizde hangi dersten hangi oturumda sınava gireceğiniz belirtilecektir. Sınav anında seçtiğiniz ders kodu ile soru kitapçığındaki ders kodunu mutlaka kontrol ediniz.

Haberin Devamı

SINAVDA ÖĞRENCİNİN BULUNDURMASI ve YAPMASI GEREKENLER

  • Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (AÖL Bilgi Yönetim Sistemine girip alınacak),
  • Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da ehliyet, pasaport)
  • Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ,
  • Kurşun kalem ve silgi.
  • Dikkat: Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı ve Sınava Giriş Belgesi yanında bulunmayan öğrencilerimiz geçerli bir kimlik kartıyla (nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet) salon yoklama listelerinde isimleri olmaları halinde sınava alınacaklardır.

Öğrenci kimlik belgesi alamayanlar geçerli kimlik belgelerini yanlarında bulundurmak kaydıyla salon yoklama listelerinde isimlerinin bulunması halinde sınavlara katılırlar.

AÖL sınavına gireceğiniz sınıf ve sırayı bulduktan sonra cevap kağıdınızı mutlaka kontrol ediniz adınıza düzenlenmemiş ise mutlaka görevlileri uyarınız.

Bazı öğrencilerimizin sınavlarda cevap kâğıtları üzerindeki ders kodlarını değiştirdikleri tespit edilmiştir. Adınıza düzenlenen cevap kâğıtlarında ders kodlarında herhangi bir değişiklik yapmayınız.

Yedek salonlarda AÖL sınavına giren öğrencilerin cevap kâğıtları adlarına düzenlenmemiştir. Bu öğrencilerimizin bilgileri kendileri cevap kâğıtlarına işaretlemeleri gerekmektedir. Yedek salonda sınava giriyor iseniz seçtiğiniz dersleri doğru bir şekilde cevap kağıdına kodlayınız.

Cevaplarınızı kesinlikle tükenmez kalem ile kodlamayınız.

Kodlamalarınızı cevap kağıdında belirtilen kurala göre yapınız. Kutucuğun tam karalanmadığı durumlarda o cevabınız değerlendirilemeyecektir.

Aday sınava girmedi kısmını kodlayan öğrencilerimiz görülmektedir. Aday sınava girmedi kutucuğunu kesinlikle kodlamayınız. Bu kısım sınava girmeyen adaylar için görevliler tarafından doldurulacaktır.

AÖL 2. Dönem sınav sonuçlarına göre mezuniyete hak kazanan öğrencilerin diplomaları düzenlenir ve irtibat bürolarına gönderilir.

Mezun olamayan öğrencilerimizden 7 Ağustos 2015 tarihi itibariyle 18 yaşına girenler (07 Ağustos 1998 ve daha önceki doğumlu) 3. Dönem için kayıt yenileme yapmaları ve ders seçmeleri gerekmektedir. Diğer öğrencilerimiz için bir sonraki kayıt yenileme Eylül 2015 dİr. Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinden 18 yaşını dolduranlar 3. Dönem uzaktan eğitim dersleri sınavlarına istemeleri halinde katılabileceklerdir. 3. Dönem sınavlarına katılmayacak öğrenciler 3. Dönem için kayıt yenilemek zorunda değillerdir.

AÖL 2015 SINAV TAKVİMİ

II. DÖNEM SONU SINAVLARI 30-31 Mayıs 2015

II. dönem sınav sonuclarının internette yayınlanması :04 Temmuz 2015

III. dönem kayıt yenileme işlemleri :06-08 Temmuz 2015

Öğrencilere sistem üzerinden ders seçme ve bilgi güncelleme işlemlerinin kapatılması :08 Temmuz 2015

III. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması. 03 Ağustos 2015

III. DÖNEM SONU SINAVLARI 08-09 Ağustos 2015

2014-2015 eğitim-Öğretim yılı III. dönem sınav sonuçlarının internette yayınlanması. 18 Eylül 2015