Teknoloji Mac App Store 10 Bin Uygulamaya Ulaştı

Mac App Store 10 Bin Uygulamaya Ulaştı

30.04.2012 - 10:14 | Son Güncellenme:

Apple'ın işletim sistemi olan Mac OS için geçtiğimiz sene yayımlanan Mac App Store, 10 bin uygulamaya ulaştı. Deus Ex oyunu da App Store'daki yerini aldı.

Mac App Store 10 Bin Uygulamaya Ulaştı

Apple'ın uygulama mağazaları gün geçtikçe eklenen yeni uygulamalarla büyümeye devam ediyor. Son olarak Ocak 2011'de Mac işletim sistemleri için açtığı Mac App Store'da bulunan uygulama sayısı 10 bin'e ulaştı. Diğer mağazalara göre düşük bir rakam gibi gözükse de sadece Mac uygulamaları olduğunu düşünürsek yine de iyi bir rakam.

Haberin Devamı

Kullanıcılar, tıpkı iOS App Store'da olduğu gibi burada da Apple ID'lerini girerek uygulamaları, programları, oyunları indirip hemen kullanmaya başlayabiliyor. Ayrıca bir güncelleme yayımlandığında da yine Mac App Store'dan tek tıkla güncellemeleri gerçekleştirebiliyor.

App Store'lar çerçevesinde toplamda 600 binden fazla uygulama bulunuyor. Bunların 200 bini iPad için özel olarak geliştirilen uygulamalar, 10 bini Mac App Store'da, geriye kalanlar ise iPhone ve iPod için yayımlanan uygulamalardan oluşuyor.

10 bin uygulama şerefine Deus Ex

Mac App Store'da sadece 10 bin uygulama bulunuyor ancak kullanıcılar tarafından fazlasıyla kullanılan bir platform olduğu kesin. Geçtiğimiz Aralık ayında yani mağaza henüz 12. ayındayken toplamda 100 milyonuncu indirilmeye ulaşılmıştı. Bu arada Mac App Store'un 10 bin uygulamaya ulaşmasının şerefine geçtiğimiz yaz aylarının popüler oyunu Deus Ex: Human Revolution, 49.99 dolar fiyat etiketiyle Mac App Store'daki yerini aldı.

Daha fazlası için ShiftDelete.Net sitesini ziyaret edebilirsiniz.