Siyaset Macaristan’a AB teşekkürü

Macaristan’a AB teşekkürü

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Budapeşte’de Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Laszlo Köver ile görüştü.

Macaristan’a AB teşekkürü

Yıldırım “NATO’da da Macaristan ile beraberiz. Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda Macaristan başından beri hep olumlu bir tutum izliyor, bu yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. Ulusal Meclis binasında gerçekleşen görüşme sonrası Yıldırım ve Köver, ortak basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, Meclis Başkanı Köver’in yaklaşık bir ay önce Türkiye’yi ziyaret ettiğini, o gün Türk-Macar ilişkilerinin ele alındığını bugün de tüm konuları tekrar ele alma fırsatı yakaladıklarını söyledi. 18 Aralık’ın Türkiye ve Macaristan arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 95. yıl dönümü olduğunu hatırlatan Yıldırım, bu yüzden ziyaretin daha anlamlı olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Yıldırım “NATO’da da Macaristan ile beraberiz. Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) üyeliği konusunda Macaristan başından beri hep olumlu bir tutum izliyor, bu yüzden kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. Macaristan ve Türkiye arasında son dönemde resmi ziyaretlerin sıklaştığını, 24 Haziran seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk AB ülkesi ziyaretini ekim ayında Macaristan’a gerçekleştirdiğini anımsatan Yıldırım, “Ben de yeni meclisin başkanı olarak yine ilk ziyaretimi AB üyesi ülkelerinden Macaristan’a gerçekleştiriyorum. Bu ziyaretler de Türkiye’nin Macaristan ilişkilerine ne kadar önem verdiğini gösteriyor” diye konuştu.

Yıldırım, Macaristan Ulusal Meclis Başkanı Köver’in ev sahipliği ile kendisine ve Türk heyetine gösterdiği ilgiden dolayı müteşekkir olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

‘Sempatinin göstergesi’

Köver, Macaristan’ın Doğu’ya açılım politikasında Türkiye’nin önemine işaret ederek “Vişegrad Dörtlüsü (Polonya, Macaristan, Çekya, Slovakya) ve komşu ülkeler hariç, Macaristan’ın en haraketli dış ilişkileri Türkiye ile. Bu, birbirimize olan sempatinin de bir göstergesi” diye konuştu.