Apple Macbook Pro 2018 toza ve kire karşı daha dayanıklı klavyeyle geliyor

Macbook Pro 2018 toza ve kire karşı daha dayanıklı klavyeyle geliyor

16.07.2018 - 10:27 | Son Güncellenme:

iFixit ekibi Apple’ın yeni Macbook Pro’ların klavyesindeki her bir tuşun altına silikon katman yerleştirdiğini bu sayede klavyenin toz veya kirden kaynaklı bozulmalara karşı korunduğunu söyledi. Yani Macbook Pro 2018’in klavyesi önceki nesillerden daha dayanıklı.

Macbook Pro 2018 toza ve kire karşı daha dayanıklı klavyeyle geliyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın yeni MacBook Pro klavyesi, önceki modellere göre biraz daha sessiz. Bunun dışında yeni dizüstü bilgisayarın klavyesinin toza ve kire karşı hassas olup olmadığı da merak ediliyordu.

iFixit, yeni MacBook Pro'da istenmeyen parçacıkların klavyenin altında yolunu bulması ve kilitlemesini engellemek için her bir anahtarın altında silikon membran kullandığını gösteren bir şey ortaya çıkardığını söylüyor. Ekip mekanizmayı keşfetmek için yeni 15 inç MacBook Pro klavyesini çıkardı.

Apple geçtiğimiz Mart ayında bu klavyede kullanılacak silikon katman ve mekanizma ile ilgili bir patent aldı. Klavye tasarımında kirin ve tozun anahtarların altına girmesini, mekanik sorunlara yol açmasını engelleyen çeşitli yöntemler bulundu. Yeni koruma yapısı, bastırılmamış bir pozisyonda iken tabandan ayrılabilir ve aralarında oturan conta ile bastırıldığında bile taban ile temas etmeyebilir. Tuşların altına yerleştirilen silikon tabaka hem kullanım esnasında sesleri azaltıyor hem cihazın hassas devrelerine toz girmesini engelliyor.

Haberin Devamı

Bu yöntemin, yıllardır duyduğumuz MacBook klavye kulpları için başarılı bir çözüm olup olmadığından emin olamayız çünkü şirket, 2015 MacBook'la yeni kelebek değiştirme mekanizmasına geçti. Ancak, Apple'ın sorunu bir çözümü uygulamaya koymaya yetecek kadar ciddiye aldığını ve değişime açıklık getirmemekte ve ellerinde daha büyük bir sorun olduğunu kabul etse bile, bu durumun ortaya çıktığını göstermektedir.

Apple, 2015'te Macbook’larda kelebek mekanizmalı klavyeye geçiş yapmıştı.