Gündem Maçka’da yeşil kaybı olmayacak

Maçka’da yeşil kaybı olmayacak

04.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Dolmabahçe- Levazım- Baltalimanı- Ayazağa karayolu tünellerinin ilk etabının yapımı için Maçka Parkı’nın Beşiktaş stadyuma bakan giriş kapısının çitlerle kapatılması sonrası yazılı açıklama yaptı.

Maçka’da yeşil kaybı olmayacak

Parkın tünel girişi için geçici bir çalışma yapılacağının belirtildiği açıklamada, “Toplam büyüklüğü 138 bin 971 metrekare olan Maçka Parkı’nın 3500 metrekarelik bölümünde tünel girişi için geçici bir çalışma yapılacaktır. Çalışma tamamlandığında 3500 metrekarelik alan eski haline döndürülecek ve 1 metrekare yeşil alan kaybı olmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Maçka’da yeşil kaybı olmayacak

Ağaçlar taşınacak

Açıklamada, çalışma yapılacak alanda 97 adet ağacın bulunduğu vurgulanırken, bu ağaçların bir kısmının Maçka Parkı içine bir kısmının da farklı alanlara taşınacağı ve kesilmeyeceği kaydedildi. İBB, projenin tamamlanmasının ardından nakledilen ağaç sayısı kadar aynı yere yine ağaç dikileceği için ağaç sayısında azalma değil aksine artmış olacağını savundu.

Tünel Ulaşım Sistemi’nin İstanbul’un karayolu ulaşımını rahatlatacak en önemli projelerinden birisi olduğunun altı çizildiği açıklamada, Avrupa yakasında Büyükçekmece’den Sarıyer’e, tüneller, bağlantı yolları, kavşaklar ve köprülerle yaklaşık 140 kilometrelik alternatif bir ulaşım güzergahının hayata geçirileceği bildirildi. l İSTANBUL DHA