Gündem Maçka şehitleri dualarla uğurlandı

Maçka şehitleri dualarla uğurlandı

21.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzon’un Maçka ilçesinde yol kontrolü yaparken PKK’lı teröristlerin roketatarlı saldırısı sonucu şehit olan 3 polis memuru, memleketlerinde gözyaşlarıyla toprağa verildi

Maçka şehitleri  dualarla uğurlandı

Trabzon’un Maçka ilçesinde sabah yol kontrolü yapan polis aracına ormanlık alandan teröristlerce ateş açılması sonucu 2 meslektaşı ile birlikte şehit olan polis memuru 23 yaşındaki İbrahim Akın’ın cenazesi, memleketi Bursa’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Cenaze töreninde şehit polisin kız kardeşi Büşra, ağabeyinin çevik kuvvet üniformasını giyerken, Trabzon’dan gelen ve cenaze namazını kıldıran arkadaşı Muhammet Çora, İbrahim Akın’ın olaydan bir gün önce rüyasında Hazreti Muhammed’i gördüğünü kendisine anlattığını söyledi.

Haberin Devamı

Geçen yıl polis olmuştu

Cenaze törenine Bursa Valisi İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve 5 bine yakın kişi katıldı. Tümgeneral Saldık, ailenin yanına gelerek, “Vatan sağ olsun. Allah şehidimizi cennetin en güzel köşesinde misafir etsin” dedi. Komutana yanıt veren aile de “Biz üzülmüyoruz, gurur duyuyoruz” dedi. Şehidin cenaze namazını da Trabzon’dan gelen arkadaşı Muhammet Çora kıldırdı. Mihraplı Camii’ndeki törenin ardından şehit polisin cenazesi Hamitler Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Şehit polis 25 yaşındaki Ramazan Donat için dün Kırşehir’deki Cacabey Camisi’nde öğle vakti kılınan namazın ardından, Cacabey Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları Vali Necati Şentürk, milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Kırşehir eski milletvekili Hacı Turan, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ile vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı

Kırşehir Belediyesi’nde çalışan şehit babası Bayram Donat ve annesi Solmaz Donat cenazede yakınlarının deşteğiyle ayakta dururken, geçen yıl Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu’nu bitirerek polis olan ve ilk görev yeri Trabzon’da şehit olan Donat, Özbağ Beldesine bağlı Kızılcaköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tamkoç, Eylül’de düğün yapacaktı

Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristlerin saldırısı sonucu 2 arkadaşıyla birlikte şehit olan polis memuru 28 yaşındaki Çağdaş Tamkoç’un, kendisi gibi polis olan Ezgi Çelik Tamkoç ile bir ay önce nikah kıydıkları ve Eylül ayında düğünlerinin olacağı öğrenildi. Polis üniformasıyla törene katılan Ezgi Çelik Tamkoç, ayakta durmakta zorlandı. Babası Telli, annesi Zahide ve 2 kız kardeşi de Tamkoç’un naaşı uğurlanırken baygınlık geçirdi. Şehit Tamkoç Karşıyaka Mezarlığı’nda gözyaşları ve teröre lanet sloganları eşliğinde defnedildi.