Geri Dön
Madonna'nın Eurovision performansı kimseyi mutlu etmedi

Madonna'nın Eurovision performansı kimseyi mutlu etmedi

Eurovision Şarkı Yarışması geçen haftaya damga vurdu. Bu yıl İsrail'de düzenlenen yarışmayı bahislerin favorisi Hollanda kazansa da, yine de büyük sürprizler yaşandı. Özellikle de Madonna'nın sahne şovu unutulmazdı.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Madonna'nın Eurovision'da sahne alıp almayacağı uzun süre konuşuldu, en sonunda yarışmaya kısa bir süre kala resmi olarak açıklandı. Vokal performansı olarak beklentileri karşılayamasa da Madonna yine yaptı yapacağını. Etkileyici bir koroyla açılışı yapılan performans, daha sonra ilginç kostümlü dansçılar eşliğinde başka yerlere gitti. Alevler bacayı sardı, arka plana sürekli ateşli görüntüler yansıtıldı. Şovun sonlarında ise üzerinde İsrail ve Filistin bayrağı olan iki dansçının kameraya net bir şekilde yansıması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Haberin Devamı

Birçok kişi Madonna'yı protesto etti

Bu yıl yarışma İsrail'de düzenlendiği için birçok kişi Madonna'ya tepkiliydi. Madonna'nın İsrail'de düzenlenen bir organizasyonu boykot etmesi gerektiğini düşünenlerin sayısı fazlaydı. Madonna'yı "Eurovision'a katılmaktan vazgeç" diye çok sayıda kişi protesto etti. O sahne şovundan sonra ise bu kez İsrailliler öfkelendi. İsrail Kültür Bakanı, Madonna'ya saygı duyduğunu ancak performansında İsrail ve Filistin bayraklarının yan yana kullanılmasının hata olduğunu söyledi. Miri Regev, "Politik ve kültürel etkinlikler birbirine karıştırılmamalı" dedi.

Madonnanın Eurovision performansı kimseyi mutlu etmedi

"O kısım provalarda yoktu"

Madonna'nın performansının üzerine bir de gecenin sonlarında İzlandalı provokatif grup Hatari'nin kameraya Filistin bayrağı göstermesi gecenin ilginçliğine ilginçlik kattı. Bunun üzerine gözler Eurovision'u organize eden Avrupa Yayın Birliği, yani EBU'ya çevrildi. EBU'dan Madonna'nın performansı hakkında "Uyarılmıştı, o kısım provalarda yoktu" diye bir açıklama yapınca, bu kez herhangi bir yaptırımda bulunulup bulunulmayacağı merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Madonna herkesi kendine küstürdü

Evet, Eurovision sadece bir sahne şovu değil; artık gelenekselleşen bir televizyon klasiği. Ülkelerin en önemli yayın kuruluşlarının belirlediği temsilcilerle müzik ve şov odaklı bir arena. Politikadan yüzde 100 bağımsız olması beklenmemeli ve bu tür subliminal politik mesajların da yeri olmamalı. EBU'nun bu konuda daha keskin bir çizgisi olmalı.

Bu sene Eurovision'da, Madonna'nın "Aman can yakmayayım, üzmeyeyim" adı altında kimseyi tatmin edememesi gibi enteresan bir tablo yaşandı. Koskoca Madonna'nın kimseyi mutlu edememesi, onun için aslında büyük bir strateji hatası...

can.sisman@milliyet.com.tr

Molatik'teki diğer Madonna ve Eurovision içerikleri

- Madonna'nın sahneye çıkması Eurovision'a ne katar?
- 2019 Eurovision Şarkı Yarışması finalini yıllarca unutamayacağız
- İyi ki doğdun Madonna!
- Madonna'yla çocuklarının ilişkisini gerçekten akıllı telefon mu bitirdi?

Benzer İçerikler