Gündem Mağdura elektronik bileklik

Mağdura elektronik bileklik

18.02.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “elektronik bileklik” uygulamasının şiddet vakalarında da uygulanabilmesi için İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile işbirliğine gittiklerini, Mart 2015 itibariyle Ankara ve İzmir illerinde pilot uygulamaya başlayacak- larını bildirdi.

Mağdura elektronik bileklik


İslam, TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin gündem dışı konuşmalarını yanıtladı. Koruyucu ve önleyici tedbirler arasında yer alan “Güvenlik Butonu” sistemini revize edeceklerini belirten İslam, mağdur kadınlara “güvenlik butonu” verilmesi şeklinde 2012 yılından beri uygulanan Elektronik Destek Sistemi pilot uygulamasının etkinliğinin tek başına düşük olduğu verisini elde ettiklerini kaydetti.
İslam, şiddeti önlemek için mağdurlara elektronik bileklik takılacağını dile getirirken şiddet uygulayanların ise ‘farkındalıklarını’ arttıracaklarını söyledi. İslam “Şiddet uygulayanlara rehabilitasyon çalışmalarının da önemli olduğunu düşünüyoruz. Ankara İl Müdürlüğü tarafından yürütülen pilot çalışma kapsamında, tedbir kararı bulunan 75 kişiye öfke kontrolü programını uyguladık ve olumlu sonuçlar aldım” diye konuştu.