Gündem Mağdurun ahını alan zalimler ayakta kalamaz

Mağdurun ahını alan zalimler ayakta kalamaz

27.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

AYM Başkanı Kılıç “Binlerce kilometre uzaktan gelip sözde demokrasi özgürlük ve insan hakları vadederek ülkeleri parçalayan insan haklarını yok eden zalimler insanlık onuruna yenik düşeceklerdir” diye konuştu

Mağdurun ahını alan  zalimler ayakta kalamaz

Dünya Ehlibeyt Vakfı’nca düzenlenen Muharrem ayı iftarına İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç katıldı. Ala, burada yaptığı konuşmada, “Biz bir arada ve farklılığımızı en büyük zenginliğimizi görerek neler yapılabileceğini bir medeniyetin nasıl inşa edileceğini en güzel örnekleriyle göstermişizdir. Bir arada nasıl yaşanır ve nasıl teröre, vahşete, vandalizme ‘hayır’ denir, barışa, kardeşliğe, hürmete, muhabbete ‘evet’ denir, bunu birlikte tekrar inşa edelim” dedi.Türkiye’nin, Ortadoğu’da İslam adına yaşananları kendi hayatına sokmaması gerektiğini belirten Kılıç, şunları söyledi:
“Bir damla petrol uğruna insanlığını kaybeden ülkeler kadar çocuk, yaşlı, kadın demeden yaşanan vahşete zemin hazırlayan İslam ülkeleri de bu günahın bedelini yaşayarak ödemektedirler. Binlerce kilometre uzaktan gelip sözde demokrasi özgürlük ve insan hakları vadederek ülkeleri parçalayan insan haklarını yok eden zalimler insanlık onuruna yenik düşeceklerdir.”

Haram rant vurgusu
Kılıç şunları söyledi:?İnsanlık dışı kabul edilen nefret duygularını kullanarak haram rant elde edenler bilmelidir ki kendi çocuklarının da sonunu hazırlamaktadırlar.Hakkının ihlal edilmesi nedeniyle gözyaşı döken bir mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kaldıkları görülmemiştir. Hakkının ihlal edilmesi nedeniyle gözyaşı döken bir mağdurun ahını alan zalimlerin ayakta kaldıkları görülmemiştir.
Hırsın, kıskançlığın, nefretin intikam ve sahiplik duygularının kontrol edilemediği durumlarda insanlık tarihinde izleri silinemeyen yaraların açıldığı bugün bir kez daha burada şahit oluyoruz.
Bu yaraları tedavi edecek, onaracak, düzeltecek, tıkanan kalp ve gönül yollarını açacak çağrılara ve sevgi kandillerini yakacak nefeslere ihtiyacımız var.”

Yazarlar