Ege Mahalle merkezlerine 6 ayda rekor başvuru

Mahalle merkezlerine 6 ayda rekor başvuru

11.07.2017 - 04:23 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi’nin 8 farklı mahallede düzenlediği ücretsiz kurslar, eğitimler, söyleşiler ve sağlık taramaları etkinliklerine 6 ayda 4 bin üye başvurdu. Başkan Akpınar, “Vatandaşlarımıza farklı alanlarda hizmet sağlıyoruz” dedi

Mahalle merkezlerine  6 ayda rekor başvuru

Karşıyaka Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren mahalle merkezleri, halkın hem birlikte keyifli vakit geçirdiği hem de yaşam kalitelerini artıran önemli kazanımlar elde ettiği sosyal üretim merkezleri haline geldi. Nergiz, Alaybey, Mustafa Kemal, İnönü, İmbatlı, Bostanlı, Cumhuriyet ve Yalı mahallelerinde bulunan merkezlerde düzenlenen ücretsiz kurslarla, yüzlerce Karşıyakalıya yeni beceriler edinme ve sosyal yaşamda daha aktif rol alma imkanı sağlanıyor. Okuma-yazma, halk oyunları, drama, takı tasarım, ahşap boyama, cilt bakımı, bağlama, Türk Halk ve Türk Sanat Müziği kursları da büyük ilgi görüyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı toplumun anahtarı

6 ay içerisinde 4 bin üyeye ulaşan merkezlerde, her ay sağlık, psikoloji, kişisel gelişim gibi farklı alanlarda uzman isimlerin katılımıyla söyleşi ve seminerler düzenleniyor. Kadın ve ailenin maddi ve manevi kalkınması için dayanışma ve yardımlaşma ortamları yaratılıyor. Aile içi şiddeti önleyici çalışmalar planlanıyor ve uygulanıyor. Ücretsiz sağlık taramalarıyla her yaştan yüzlerce vatandaşa hizmet sunuluyor. Ayrıca, mahalle sakinleri arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek amacıyla çeşitli organizasyonlar planlanıyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Halkımızın kendini geliştirdiği, uzmanlarla buluştuğu, kaliteli vakit geçirdiği bu merkezleri, sağlıklı ve güçlü toplumun anahtarı olarak görüyoruz. Binlerce vatandaşımıza farklı alanlarda hizmet sağlıyoruz” dedi.