Adıyaman Mahalle Sakinleri Okul İstiyor

Mahalle Sakinleri Okul İstiyor

05.06.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Mahalle Sakinleri Okul İstiyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinleri okul istiyor.
Mahallede okulun olmamasının önemli bir sorun olduğunu vurgulayan mahalle sakinleri, çocuklarını başka mahallelere göndermek istemiyor. Kahta ilçesinde 4 bin 500 haneli ve 15 bin nüfusa sahip Cumhuriyet Mahallesinde ilkokul sıkıntısı çektiklerini ifade eden mahalle sakinleri, sıkıntı çektiklerini belirterek yetkililerden bu konuda hizmet beklediklerini söyledi.
Çocukları uzak mesafedeki okullara göndermekten endişe ettiklerini aktaran Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ali Atıcı okul konusundaki sıkıntıları yetkililere ilettiklerini söyledi.
Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Ali Atıcı, mahallesinde öğrenci sayısının fazla olduğunu belirterek, “Yaklaşık 2 yıldır mahallemizin sorunlarını yetkililere bildiriyorum. Ama daha bir sonuç elde edemedik. 4 Bin 500 haneli mahallemizde 2 bin 700 öğrenci var. Okul sıkıntımız var. Kimi çocuklarımız Gazi Mahallesindeki TPAO Atatürk İlköğretim Okuluna gidiyor. Bazı çocuklarımız ise Şeyhbaba Mahallesindeki ilkokula özel servislerle gidiyor. Maddi durumu iyi olan aileler çocuklarını özel araçlarıyla bazıları ise yaya olarak kilometrelerce yolu kat ederek değişik mahallelerde bulunan okullara gönderiyor” dedi.
En kısa zamanda 2 okulun yapılacağını belirten Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, okul sıkıntısının olmayacağını belirtti.
Müdür Tünçmen, “Şuanda iki tane okul çalışmamız var. Bir okulun ihalesi yapıldı. Hatta yer tespiti de yapıldı. Yüklenici firma bugünlerde inşaata başlayacak. Diğer bir okul da yatırım programına alınmış. Bu iki okulun yapılması ile okul sıkıntımız giderilecek” dedi.