Cadde Mahalleli sanat çalışıyor

Mahalleli sanat çalışıyor

23.06.2016 - 09:26 | Son Güncellenme:

2A Sanat Atölyesi’nde, mahallenin çocukları, gençleri ve yetişkinleri resim, ebru, ahşap ve taş boyama sanatlarını öğreniyor.

Mahalleli sanat çalışıyor

Antalya'nın Konyaaltı İlçesi’nde, sanatseverlerin hizmetine giren 2A Sanat Atölyesi’nde, mahallenin çocukları, gençleri ve yetişkinleri resim, ebru, ahşap ve taş boyama sanatlarını öğreniyor.

Haberin Devamı

Atölyenin sahibi ve sanat eğitmeni Kamile Çavdar, ilgi duyan kursiyerlere sanatın her dalını sevdirerek öğretme çabasında olduğunu belirtti. Çavdar, genç kız ve yetişkin kadınların boyanın su ile dansı olarak bilinen ebru sanatına daha fazla önem verdiklerini, su yüzeyinde özel toz ve sıvı boyalarla oluşturulan desenlerin k?ğıt, ipek kumaş, düz renk objelerin üzerine aktarıldığını söyledi.

Kamile Çavdar, ahşap boyama sanatına da ilginin arttığını, hazır ahşap objelerin, evlerdeki kullanım dışı ahşap sandalye, koltuk, sehpa ve benzeri eşyaların üzerlerinin boyandığını, desen ve resimlerle de süslenip yenilendiğini aktardı. Çavdar, "Sıcak geçen yaz aylarını sanat eserleri üreterek değerlendireceğiz" dedi.