Gündem Mahkeme kırmızı fuları iade etmedi

Mahkeme kırmızı fuları iade etmedi

24.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Antalya’da Gezi protestoları sırasında gözaltına alınıp 127 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat’ta tahliye edilen, 103 yıl hapis cezasıyla yargılanırken PKK’ya katıldığı öne sürülen ’kırmızı fularlı kız’ olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil ile birlikte 12 kişinin yargılandığı Gezi davası, dün 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme kırmızı  fuları iade etmedi


Sanık avukatlarından Hakan Evcin, sanıkların el konulan tüm kişisel eşyalarının iade edildiğini, hala iade kararı verilmeyen kırmızı fuların iadesini mahkemeden talep etti.
Evcin, özel yetkili mahkemelerin kapatılması sonrası ağır cezaya devredilen ve ’eşitlik ve adil yargılama ilkelerine aykırı’ olduğu gerekçesiyle davanın yeniden ele alınması için Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi aracılığıyla Anayasa Mahkemesi’ne itirazda bulunulması ve iddianameden itibaren yeniden yargılama yapılmasının talep edilmesini de istedi.
Mahkeme heyeti, sanıklardan adli emanete alınan kırmızı fularların iade talebini önceki duruşmada olduğu gibi yine reddetti. Gerekçe olarak önceki duruşmada da sunulan, kırmızı fuların suçta kullanılmış olabileceği, sanıklar eğer ceza alırsa suç aleti olarak el konulması gerekliliği gösterildi.

56 sanık beraat etti
Öte yandan İstanbul’da Gezi Park’ı eylemlerine ilişkin açılan ve çoğu üniversite öğrencisi olan 56 sanıklı davanın dünkü duruşmasında karar çıktı. İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki görülen karar duruşmasına 56 sanığın beraatlerine karar verdi.