Gündem Mahkemede tanıklık yaptı ‘arkadaşı’ beraat etti

Mahkemede tanıklık yaptı ‘arkadaşı’ beraat etti

06.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oyuncu Tuba Büyüküstün ile adının aşk dedikodularına karıştığı işletmeci Umut Evirgen 18 Haziran’da Emirgan’da görüntülenmişti.

Mahkemede tanıklık yaptı ‘arkadaşı’ beraat etti

Evirgen’in korumaları olduğu söylenen 2 kişinin, fotoğrafı çeken gazeteci İsmail Bayrak’ın makinesini silah zoruyla gasp ettiği öne sürülmüştü. Şikayet üzerine Umut Evirgen ve korumaları olduğu iddia edilen Doğan Akbaş ile Ahmet Fatih Baltacı tutuklanmış, ilk duruşmada tahliye edilmişlerdi. Sanıkların yargılandıkları davanın karar duruşması dün yapıldı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, ‘yol kesmek suretiyle birden fazla kişiyle silahlı yağma’ suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenen sanıklardan Umut Evirgen katılmazken, diğer iki sanık hazır bulundu.

Haberin Devamı

‘Umut yanımdaydı’

Duruşmada tanık olarak dinlenen Tuba Büyüküstün, “Sanıkları tanırım. Umut benim arkadaşım olur. Olay günü beraber kahvaltı yaptık. Kahvaltı yaptıktan sonra evime gittim. Evdeyken basından böyle bir olay olduğunu duydum. Sonra Umut’u aradım. O da şaşkındı. Olaydan haberi yoktu. Oturduğumuz sırada Umut hep yanımdaydı. Beraber oturduğumuz sırada herhangi birinin fotoğrafımızı çektiğini görmedim. Diğer sanıkları da bulunduğumuz yerde görmedim” diye konuştu.

Bir sanığa ceza

Mahkeme, sanıklar Umut Evirgen ve Baltacı’nın suç işlediklerinin sabit olmaması nedeniyle beraatlerine karar verdi. Diğer sanık Akbaş’ı ise ‘silahlı tehdit’ten suçlu buldu. Mahkeme, 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdığı Akbaş hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Ayrıca Akbaş’ın 5 yıl denetime tabi tutulmasına hükmedildi.

Haberin Devamı