Gündem Mahkemeden hakkında idam hükmü istemiş

Mahkemeden hakkında idam hükmü istemiş

14.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

39 kişinin hayatını kaybettiği Reina katliamını gerçekleştiren ve 11 Şubat’ta tutuklanan Abdulkadir Masharipov, Nöbetçi İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği’ne verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Mahkemeden hakkında idam hükmü istemiş

Tercüman eşliğinde sorgulanan Masharipov, ifadesinde, “Bana Türkiye aleyhine çalışıyor. Türkiye’ye karşı diyorlar, ben Türkiye Devleti’ne karşı bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Türkiye karşıtı bir harekette bulunmadım. Öç aldım. Yaptıklarımdan pişman değilim. Kısas yaptığımı düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

El bombası olarak bildiği şeyin flash bang olduğunu bilmediğini ifade eden Masharipov, ilk geldiğinde polis görseydi olayların daha farklı gelişebileceğini de iddia etti. Masharipov, “İçeri girmek isterken polis beni gördü, ateş açtı. Sonra ben polise açtım. İçeri girdim. Kalaşnikofu rastgele insanların üzerine ateş ettim. Mermiler bitince iki tane flash bang attım. Üçüncüsünü intihar etmek için yüzüme tuttum. Ama ölmedim. Rehin düşmeyeyim diye kendini öldürecektim. İdam hükmü verilse iyi olur. Aslında ölmek için girmiştim” diye konuştu.

‘4 araç değiştirdim’

Masharipov, şunları kaydetti: “Sanki ben de mağdurlardan biriymişim gibi emekleyerek dışarıya çıktım. Kapının girişinde iki tane silahlı kişi vardı. Ellerinde otomatik silah vardı. Beni de yaralanmış biri zannederek iki kolumdan tuttular ve dışarıya götürüp yolun kenarına kaldırımın üzerine bıraktılar. Beni bırakıp gittiler. Ben de kalktım, daha sonra yavaşça gittim. Yüzümü yıkadım. Yolun kenarına çıktım. Tam dört taksi değiştirerek Zeytinburnu’na gittim.”