Amasya MAHMUT DEMİR, TAHA AKGÜL’LE BULUŞTU

MAHMUT DEMİR, TAHA AKGÜL’LE BULUŞTU

20.09.2014 - 14:47 | Son Güncellenme:

.

MAHMUT DEMİR, TAHA AKGÜL’LE BULUŞTU

Eski Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut Demir, Dünya Şampiyonu olan milli güreşçi Taha Akgül ile buluştu.
Özbekistan’da düzenlenen şampiyonada serbest stil 125 kiloda altın madalyaya ulaşan Taha Akgül’ü kutlayan Mahmut Demir, “Güreş bizim ata sporumuz ama bu sporda eski başarılar sanki hayal oldu. Eski şampiyonlar yetişmiyor diyorduk ki Taha Akgül gibi kardeşimiz çıktı” dedi.
“Sporda ve hayatın içerisindeki her türlü başarıda liyakat, bilgi, beceri, ilkelilik, dürüstlük, muktedir ve vizyon sahibi olma gibi niteliklere sahip olmak çok önemlidir” diyen Mahmut Demir, “Vatan evladı Taha Akgül bu özelliklere sahiptir. Ata sporumuz güreşe yeniden bir ivme kazandırmıştır kendisini tekrar tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Akgül’ün zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı bir sporcu olduğuna değinen Demir şöyle konuştu: “Ben kendisinin 2016 Olimpiyatları’nda Türkiye’ye olimpiyat şampiyonluğunu getireceği tüm kalbimle inanıyorum. 2016 Olimpiyatları’nda Taha kardeşimiz olimpiyat şampiyonu olduğunda yine benim olimpiyat şampiyonluğumun üzerinden 20 yıl geçmiş olacak. Bu da şampiyonların kolay yetişmediğini gösteriyor."
Mahmut Demir, Ankara’da buluştuğu Taha Akgül’ü, Hamit Kaplan ve Adil Candemir gibi efsane şampiyonların yetiştiği memleketi Amasya’ya davet etti.