Gündem Mahmut Hoca bugün uğurlanıyor

Mahmut Hoca bugün uğurlanıyor

07.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

93 yaşında yaşama veda eden Yeşilçam’ın efsane ismi Hababam Sınıfı’nın Mahmut Hocası Münir Özkul, bugün uğurlanıyor.

Mahmut Hoca bugün uğurlanıyor

Özkul için bugün saat 11.00’de Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde bir tören düzenlenecek. Ardından Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Özkul’un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Özkul’un vefat ettiği gün kırılan kolundan dolayı ameliyat olan ve bu sebepten dolayı cenazeye katılamayacak olan Ferhan Şensoy da 14 Mart’ta bir tören düzenleyecek. Ortaoyuncuları Kavuğu’nu Münir Özkul’dan devralan Şensoy’un yöneteceği tören Beyoğlu’ndaki Ses Tiyatrosu’nda yapılacak.

Haberin Devamı

Mahmut Hoca bugün uğurlanıyor

'ÇOK MÜMTAZ VE MÜTENA BİR İNSANDI'

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanvekili Bilal Erdoğan, Münir Özkul’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bilal Erdoğan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile sanatçı Özkul’un Cihangir’deki evine gelerek, ailesine başsağlığı diledi.

Münir Özkul için açılan taziye defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Erdoğan, “Allah rahmet eylesin, Allah bütün sevenlerine sabırlar versin.

Münir Özkul’un çok insan tarafından sevilmesi, ne kadar mutena ve mümtaz bir insan olduğuna işaret eder diye düşünüyorum. Allah bütün sevdikleriyle cennetinde kavuştursun” dedi.

Mahmut Hoca bugün uğurlanıyor

‘Hoş bir seda bıraktı’

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da Münir Özkul’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yılmaz’a İstanbul Valisi Vasip Şahin de eşlik etti. Yılmaz, evden ayrılırken taziye defterine duygularını yazdı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Yılmaz, Özkul’a Allah’tan rahmet dileyip, ailesine ve sevdiklerine başsağlığı dileğinde bulundu. Yılmaz, “Gerçekten her doğan mutlaka ölecektir. Ölmemek için doğmamak lazım. Ama doğduktan sonra bir hoş seda bırakmak lazım. Bu ülke çin bu millet için herhalde hoş seda bırakıp da bu dünyadan ayrılanları sayın deseniz bilin ki onların arasında mutlaka Mahmut Hoca, Münir Özkul olacaktır. Herkes bir eğitimcinin nasıl olması gerektiğini Mahmut Hoca’dan gördü. Bir evladının yanında bir Mahmut Hoca görürse geleceğe olan inancı, umudunun daha çok artacağını gördü. İnanıyoruz ki Mahmut Hocalar bundan sonra da yaşayacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mahmut Hoca bugün uğurlanıyor

Özkul’u Minik hayranları unutmadı

Beyoğlu Belediyesi’nin Münir Özkul’un evinin önüne koyduğu anı defterine, dün taziye için gelenler duygularını yazdı. Türkiye’de doğduklarını ve İsviçre’den geldiklerini söyleyen 11 yaşındaki Su ve kardeşi 9 yaşındaki Karya da anı defterine duygularını yazdı.