Mahsun Kırmızıgül

Mahsun Kırmızıgül

  • İsim
    : Mahsun
  • Soyad
    : Kırmızıgül
  • Mesleği
    : Şarkıcı, oyuncu, yönetmen
  • Doğum Tarihi
    : 26.03.1968
    1968-03-26
  • Cinsiyeti
    : Erkek
  • Uyruğu
    : Türkiye

Zaza kökenli Türk oyuncu, yönetmen, senarist ve eski Arabesk Fantazi ve pop şarkıcısı, besteci.
 
Kariyeri
1981 yılında müzik çalışmalarına başlayan şarkıcı amatör olarak altı albüm yaptı. Prestij Müzik, Mahsun Kırmızıgül'le birlikte yüzde 600'lere varan büyük bir atılım göstererek 5 yıl içinde müzik sektöründe zirveye taşındı. Özcan Deniz Yalan mı; Haluk Levent Bir Gece Vakti; Seda Sayan Ah Geceler; Alişan Var ya; Ayhan Aşan Sen de mi; Ertuğrul Polat Gittiğin O Gün; Gülşen Yiğidim gibi çalışmaların, besteleri ve müzik yönetmenliğinde çalıştı. Şirketin birçok sanatçısına da müzikal anlamda bestelerini verdi.
1994 yılında yayınladığı albümü 12'den Vuracağım'dan "Bebeğim Benim" şarkısı ile pop şarkıların yayınlandığı pek çok televizyon müzik listelerinde bir Arabesk / Fantezi şarkısı olarak yüksek başarı yakaladı. 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde Arabesk En İyi Erkek kategorisinde aday gösterildi. Bebeğim / Kardeşlik Türküsü adıyla da bilinen "12'den Vuracağım" albümü, Kırmızıgül'ün müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştırdığının göstergesiydi.
1998 Mayıs'ta çıkardığı Yıkılmadım adlı albümü ile o zamanlar müzikal anlamda imzasını atan Mahsun Kırmızıgül, bu albümü için toplam üç video klip çekti. Bu albüm şimdiye kadar 2.500.000 adet sattı, 1998 Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde halkın verdiği oylarla üç ayrı dalda ödül aldı. "Fantezi Müzik" dalında "Yılın Sanatçısı" seçilirken, "Yıkılmadım" adlı parçası da "Yılın Şarkısı" seçildi.1998'in en çok satan albümü ise 2.500.000 satış ile Yıkılmadım adlı albümü idi. Sanatçı ayrıca aynı yıl içinde "Türk Halk Müziği" dalında Altın Kelebek ödülünü alarak "Yılın Sanatçısı" seçildi. Magazin Gazeteciler Derneği'nin geleneksel ödülünde ise yine "Yılın Sanatçısı" seçildi.
Mahsun Kırmızıgül'ün ortağı ve aynı zamanda sanatçısı olduğu Prestij Müzik etiketi ile çıkan albümleri için çekilip gösterime giren klipler ise, "Alem Buysa Kral Sensin", "Bebeğim, Allah'ını Seveyim", "Ağlama Sen", "Maço Erkek", "Ben de Sizdenim", "Kardeşlik Türküsü", "İnsan Hakları", "Sevdalıyım", "Bu Sevda Bitmez", "Taşra Delikanlısı", "Kızlar", "Hemşerim", "Belalım", "Her Şeyim Sensin", "Yıkılmadım", "Yoruldum", "Kardeşe Ağıt", "Kahpe Felek", "Göçmen Kızı", "Garip". 1 Müzik etiketi ile; "Vefasız", "Sarı Sarı", "Daye", "Düş de Gör-Nemrud'un Kızı", "Saygımdan", "Hayat Ne Garip", "Ay Aman", "Bizden Değildir", "Azar Azar", "Dinle", "Gül Senin Tenin".
Diskografi
 
(Profesyonel Albümleri & Amatör Albümleri)
Stüdyo Albümleri
Yürek Yarası (1984) Güneş Plak
Buda Yeter (1985) Güneş Plak
Terkedildim (1986) Güneş Plak
Sarışınım (1987) Güneş Plak
Paylaşamam (1988) Güneş Plak
İstanbul Geceleri (1989) Türküola
Şimdiki Zaman (1990) Barış Müzik
Nilüfer (1991) Nokta Müzik
Alem Buysa Kral Sensin (1993) Nokta Müzik
12'den Vuracağım (1994) Prestij Müzik
Mutlu Ol (1995) Barış Müzik
Sevdalıyım - Bu Sevda Bitmez(1996) Prestij Müzik
Yıkılmadım - Annem Annem (1998) Prestij Müzik
Yoruldum - Melekler Ağlar (2000) Prestij Müzik
Yüzyılın Türküleri (2002) Popüler Müzik
Sarı Sarı - Başroldeyim (2004) A1 Müzik
Dinle (2006) A1 Müzik
Single'lar
İnsan Hakları (1995) Kral Müzik
Ülkem Ağlar (2001) Prestij Müzik
Küçük Gelin (2011) DMC Müzik
Toplama Albümleri
Dünden Bugüne (1995) Günes Plak
Nostalji 1 (1997) Günes Plak
Bir Demet Kırmızıgül (2003) Prestij Müzik
Filmografi
 
Dizi
Alem Buysa (1994)
Bu Sevda Bitmez (1996)
Hemşerim (1997)
Zalim (2003)
Aşka Sürgün (2005)
Hayat Devam Ediyor (2011-2013) Genel Yönetmen - Hikaye
Benim İçin Üzülme (2012) Genel Yönetmen - Hikaye
Babalar ve Evlatlar (2012) - Hikaye
Sinema[değiştir | kaynağı değiştir]
Yaşamak Haram Oldu (1987)
Beyaz Melek (2007)
Güneşi Gördüm (2009)
Gecenin Kanatları (2009)
New York'ta Beş Minare (2010)


Mahsun Kırmızıgül biyografisi

Mahsun Kırmızıgül kimdir?

Mahsun Kırmızıgül 26.03.1968 tarihinde doğmuş olup Şarkıcı, oyuncu, yönetmen olarak görev yapmaktadır.

Mahsun Kırmızıgül kaç yaşındadır?

Mahsun Kırmızıgül 26.03.1968 tarihinde doğmuş olup 46 yaşındadır.

Mahsun Kırmızıgül ne iş yapar?

Mahsun Kırmızıgül Şarkıcı, oyuncu, yönetmen olarak görev yapmaktadır.

Mahsun Kırmızıgül nerelidir?

Mahsun Kırmızıgül Türkiye vatandaşıdır.

En Çok Konuşulan Haberler
©Copyright 2014 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.