Malatya Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Polat:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Polat:

19.07.2018 - 16:41 | Son Güncellenme:

"Daha yeşil bir Malatya için çalışıyoruz"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Polat:

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, daha yeşil bir Malatya için çalıştıklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, İnderesi mevkisinde bulunan ve Jandarma İl Komutanlığı'ndan devrolan 900 dönümlük alanda yapacağı tabiat parkının inşasına başladı. Etap etap yapılacak Beydağı Tabiat Parkı'nda ilk olarak yollar açılıyor. Dolgu ve kazı çalışmalarının devam ettiği parkın içi İnönü Üniversitesi ile yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan proje hayata geçiriliyor.

Proje içerisinde kır kahvesi, lokantalar, çocuk oyun alanları, idari bina, çadırlı kamp alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık spor alanları, futbol, basketbol, voleybol sahaları, tenis kortları, süs havuzları, piknik alanları, mescit, büfeler ve tuvaletler bulunuyor.

Haberin Devamı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Beydağı Tabiat Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Kentlerin vazgeçilmez unsurlarından olan yeşil alanların artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirten Polat, şunları kaydetti:

"Beydağı Tabiat Parkı toplam 900 dönüm. Bu parkımızı etaplar halinde Malatya'mıza kazandıracağız. Daha yeşil bir Malatya için çalışıyoruz. Doğuda Turgut Özal Tabiat Parkı, batısında ise Beylerderesi Parkı çalışmaları sürüyor. Malatya'mızda çok geniş ve büyük yaşam alanlarını hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. "

Daha yeşil ve daha güzel bir çevre ile yaşanabilir bir Malatya oluşturmak amacıyla çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Polat, "Kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak, çocuklarımızın güven içerisinde aileleri ile vakit geçirebilecekleri, sportif faaliyetleri yapabilecekleri park ve bahçeler oluşturmak için çalışıyoruz. 'Yeşil Malatya' olarak hafızalara yerleşen Malatya'mızı, yeşili, tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak gelecek nesillere bırakmak bizler için büyük önem taşımaktadır." ifadelerini kullandı.