Malatya Malatya'da korsan fotoğrafçılık uyarısı

Malatya'da korsan fotoğrafçılık uyarısı

27.05.2016 - 16:15 | Son Güncellenme:

Malatya’da fotoğrafçılık sektöründe en büyük sorunlardan birinin de korsan fotoğrafçılar olduğunu ifade eden Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Malatya’da korsan fotoğrafçılığı bitireceğiz” dedi.

Malatyada korsan fotoğrafçılık uyarısı

Malatya’da fotoğrafçılık sektöründe en büyük sorunlardan birinin de korsan fotoğrafçılar olduğunu ifade eden Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ramazan Toptaş, “Malatya’da korsan fotoğrafçılığı bitireceğiz” dedi.
Malatya Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası’na bağlı fotoğrafçıların sorunları düzenlenen toplantı ile masaya yatırıldı. Oda Başkanı Ramazan Toptaş başkanlığında Battalgazi Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda sektörün en büyük sorunlarının korsan fotoğrafçılar ve düşük fiyat tarifesi olduğunu belirtildi. Oda olarak yapacakları çalışmalar ile kentte korsan fotoğrafçılığı bitireceklerini dile getiren Toptaş, korsan olarak fotoğrafçılık yapanların mutlaka gelerek odaya kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi. Toptaş, fotoğrafçılık sektörünün 2 önemli sorunları bulunduğunu ifade ederek, odalarına kayıtlı 50 fotoğrafçının bulunduğunu belirterek, sorunların çözümü noktasında mücadele edeceklerini aktardı. Kayıt dışı fotoğrafçılığın sektörde önemli sorun olduğunu belirten Toptaş, “Korsan fotoğrafçı herhangi bir iş yeri olmayan, devletten vergi kaçıranlardır. Üniversitede, düğün salonlarında, Orduzu Pınarbaşı’nda çekim yapıyorlar. Ayrıca Facebook’ta çekimlerini paylaşan bir grup var ve biz grubu tespit ettik. Bu toplantımızda burada bulunan fotoğrafçı arkadaşlarımızla bu sorunlarımızı değerlendirip, neticelendireceğiz” şeklinde konuştu.
Konuyu Vergi Dairesi Başkanlığı’na aktardıklarını belirten Toptaş, bu sorunun peşini bırakmayacaklarını ifade etti. Malatya’da korsan fotoğrafçılığı bitireceklerini kaydeden Toptaş, “Ben korsan çalışan bütün fotoğrafçılara seslenerek kayıtlarını bir an önce yaptırmalarını istiyorum. Serbest fotoğrafçılık yapanlar da bir an önce bu meleği bırakmaları yönünde uyarıyorum” ifadelerini kullandı. Fotoğrafçık sektörünün bir diğer sorununun ise düşük fiyat tarifesi ve haksız rekabet olduğunu ifade eden Başkan Toptaş, “Bu toplantımızda bu sorunlarımızın çözümünü arayacağız. Bir fotoğrafçıda çalışan herkese boyun kartları çıkartmak istiyoruz. Korsan fotoğrafçıları önlemek için maliyeyle işbirliği içerisinde olacağız. Hem korsan fotoğrafçıların hem de haksız rekabete neden olanların peşini bırakmayacağız. Fotoğrafçılar artık bitme noktasına gelmiş durumda. Fotoğrafçı kardeşlerimizi ayağa kaldırmak için odamızın üzerine düşen elimizden gelen her şeyi yapacağız ve sorunlarımızı çözeceğiz” diye konuştu.