Malatya Malatya'da Siyer Dersleri Devam Ediyor

Malatya'da Siyer Dersleri Devam Ediyor

18.10.2017 - 16:40 | Son Güncellenme:

.

Malatyada Siyer Dersleri Devam Ediyor

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesince başlatılan Medine Dönemi Siyer Dersleri devam ediyor.

Haberin Devamı

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Sanat Galerisi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen siyer derslerinin üçüncüsü gerçekleştirildi.

Medine Dönemi Siyer Dersleri’nin üçüncüsünde, Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "Mescidin Kurulması" konusunda ders verdi.

Ağırman, Hz. Muhammed'in Medine’ye hicretiyle yaptırdığı mescid hakkında bilgi vererek, Hz. Muhammed'in Medine'ye girmesinin ardından yapılacak mescidin yerinin belirlendiğini kaydetti.

Hz. Muhammed'in mescid inşa edilene kadar sahabe Ebu Eyyüp El-Ensari’nin evinde misafir olduğuna işaret eden Ağırman, "Öncelikle mescid arazisinin kime ait olduğunu sorduğunu ve sahiplerinin iki yetim çocuk olduğunu öğrenmesiyle onları davet edip araziyi satın almak için görüştü İki yetim çocuk, araziyi bağışlamak istiyorlar ancak Peygamberimiz kabul etmiyor. Fiyatını soruyor, söylemiyorlar. Bunun üzerine, Medine ileri gelenlerine yani aslında bilirkişilere arazinin değerini soruyor. Onlar da arazinin değerli bir arazi olduğunu ve yaklaşık değer aralığını söylüyorlar. Peygamber Efendimiz, o bedeli yetimlere takdim ederek araziyi satın alıyor. Burada mescidin inşasına başlanıyor." ifadelerini kullandı.