Malatya Malatya'daki Turizm Cazibe Merkezinin İnşaatı

Malatya'daki Turizm Cazibe Merkezinin İnşaatı

06.12.2016 - 12:16 | Son Güncellenme:

.

Malatyadaki Turizm Cazibe Merkezinin İnşaatı

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildikten sonra projesi hazırlanarak ihalesi yapılan Turizm Cazibe Merkezi'nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yapımı büyük oranda tamamlanan Turizm Cazibe Merkezi'nde incelemelerde bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Metin Torun, Malatya Valiliği tarafından yapılan ve belli bir süre atıl durumda kaldıktan sonra Büyükşehir Belediyesine devredilen, akabinde de Turizm Cazibe Merkezi olarak planlanan alanın bir an önce tamamlayarak hizmete açmayı planladıklarını belirtti.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje ve Keşif Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje çerçevesinde bu alanda bulunan kerpiç evlerin Kent Tarihi Müzesi, Kafe-Kıraathane-Anı Evi, Resim-Müzik-Fotoğraf Atölyesi, Malatya Mutfağı ve Çocuk Kulübü olarak değerlendirileceği ifade edilen açıklamada, Torun'un şu görüşlerine yer verildi:

Haberin Devamı

"Bu alandaki çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Şu anda peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları yapılmaktadır. Sayın Başkanımızın desteği ile çalışmalarımızı kısa bir süre sonra tamamlamayı planlıyoruz. Kente değer katacağına inandığımız projemiz tamamlandığında Malatya'ya güzel ve nezih bir mekanı kazandırmış olacağız."