Malatya Malatya Hekimhan Cevizine Coğrafi İşaret Tescili

Malatya Hekimhan Cevizine Coğrafi İşaret Tescili

19.08.2018 - 14:43 | Son Güncellenme:

Malatya Hekimhan cevizinin coğrafi işaret tescil belgesi alındı Vali Ali Kaban: "Bundan sonraki süreçte tescili yapılan ürünlerden daha fazla katma değer elde edilmesine yönelik üretim, işleme, paketleme, pazarlama aşamalarında ilgililerin bu farkındalıkla hareket etmesi önemlidir"

Malatya Hekimhan Cevizine Coğrafi İşaret Tescili

MALATYA (AA) - Malatya Hekimhan cevizinin coğrafi işaret tescil belgesi alındı.

Haberin Devamı

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Fırat Kalkınma Ajansı koordinasyonunda 2016'da coğrafi işaret korumasına alınmak üzere başvurusu yapılan ürünlerden Malatya Hekimhan cevizinin tescil süreci 15 Ağustos 2018'de tamamlandı.

Malatya Valisi ve Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kaban, tescil sürecinin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, başvuru ve değerlendirme sürecine teknik yönden katkı sunan İnönü Üniversitesi, Kayısı Araştırma İstasyon Müdürlüğü, Malatya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Yeşilyurt İlçe müdürlüklerine teşekkür ettiğini belirtti.

Hekimhan cevizinin tesciliyle Malatya kayısısı, Arapgir köhnü üzümü, Arapgir mor reyhanı ve 2017'nin Aralık ayında yine Fırat Kalkınma Ajansı adına tescil edilen Malatya dalbastı kirazıyla toplamda 5 tescilin gerçekleştiğini aktaran Kaban, mevcutta tescil bekleyen Banazı karası üzümü başvurusunun da kısa zamanda sonuçlanmasını umduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kaban, ürünün ve üretildiği yörenin ülke çapında tanıtımını sağlayarak ticari değerinin arttırılmasına katkı sunan coğrafi işaret korumasının, orta ve uzun vadede ürünün ekonomik değerine ve Malatya'nın tanıtımına katkı sağlamasının beklediğini belirtti.

Kaban, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte tescili yapılan ürünlerden daha fazla katma değer elde edilmesine yönelik üretim, işleme, paketleme, pazarlama aşamalarında ilgililerin bu farkındalıkla hareket etmesi önemlidir. Bu amaçla 26 Şubat 2018 tarihinde Valiliğimizde başkanlığımda tarafların katıldığı geniş katılımlı bir toplantı yapılarak ilimiz genelinde 18 adet ürünün tescil işlemi başlatılmıştır. Bir an önce sonuç alınması için çaba sarf edilmektedir."