Malatya MALATYA VALİLİĞİ’NDEN FETÖ AÇIKLAMASI

MALATYA VALİLİĞİ’NDEN FETÖ AÇIKLAMASI

08.09.2016 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

MALATYA VALİLİĞİ’NDEN FETÖ AÇIKLAMASI

Malatya Valiliği OHAL Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamada FETÖ soruşturması kapsamında yaşanan gelişmeler kamuoyu ile paylaşıldı.
Son 3 gün içerisinde yaşanılan gelişmelerin yer aldığı açıklamada İnönü Üniversitesi’nde görevli idari ve akademik personel olmak üzere 25 kişinin tutuklandığı, 2 akademik personelin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, İl Emniyet Müdürlüğü personeli 3 kişinin de mahkemeye sevk edildiği ve 1 kişinin tutuklandığı 2 kişinin de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı ifade edildi. Ayrıca daha önce açığa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından açığa alınan 2 diş tabibi ile 1 sağlık memurunun da Sağlık Bakanlığı tarafından göreve iadesinin gerçekleştirildiği belirtildi.
348 kişinin tutuklu olduğu soruşturma kapsamında halen 28 şüphelinin emniyetteki sorgularının sürdüğü kaydedildi. 15 Temmuz’dan bu yana Malatya’da açığa alınanların sayısının bin 358 olduğu belirtilirken, toplam 148 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest kaldığı açıklandı.