Gündem Malatyaspor USA sahaya, goller kaleye

Malatyaspor USA sahaya, goller kaleye

16.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerika’da Teoman ve Serkan Mutlu kardeşlerin kurduğu Malatyaspor USA ligde fırtına gibi esiyor. Takımın teknik direktörlüğünü Ümit Karan yapıyor

Malatyaspor USA  sahaya, goller kaleye

ABD New Jersey’de 2016’da Malatyalı iş adamları Teoman Mutlu ve kardeşi Serkan Mutlu’nun kurduğu futbol takımı Malatyaspor USA, Türkler’in gururu oldu. Teknik direktörlüğünü Galatasaray’ın eski yıldızı Ümit Karan’ın yaptığı takım, kadrosunda bir dönem Trabzonspor ve Galatasaray’da top koşturan Engin Baytar gibi isimleri barındırıyor. Kulübün futbol okulunda aralarında Amerikalılar’ın da yer aldığı 100 öğrenci bulunuyor. Cosmopolitan Lig’de ilk 5 maç sonunda topladığı 12 puanla liderlik koltuğuna oturan kulübün başkanı Teoman Mutlu (42) Milliyet’e hedeflerinin Amerika’daki en üst lig olan Major Soccer League’e (MSL) yükselmek olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

‘En popüler ligteyiz’

Teoman Mutlu, “12 yıldır Amerika’dayım, kozmetik ürünleri üreten bir fabrikam var. Buranın en popüler liglerinden birinde mücadele ediyoruz. Ümit hocanın direktörlüğünde şampiyonluğu hedefliyoruz” dedi. Şampiyon olmaları durumunda gelecek yıl ‘NASL’ denilen Kuzey Amerika Futbol Ligi’ne yükseleceklerini kaydeden Mutlu, “Orada da başarılı olursak MLS’de oynama hakkı kazanacağız. Kulüp şu an sponsor desteğiyle ayakta duruyor. Biraz daha kurumsallığa bürünüp finans işini çözeceğiz. Türkiye Futbol Federasyonu’yla yazışıyoruz. Bütçe ayrılırsa Türkiye’nin tanıtımı için önemli bir adım olacak” diye konuştu.

‘Prestijli bir lig’

Amerika’da lig sisteminin farklı olduğunu belirten Mutlu, “Amerika’da liglerin patronları var. Türkiye ya da Avrupa’daki gibi federasyonlara bağlı bir yapı yok. Takımların kaliteleri, bütçeleri, tesislerine göre kulüpler takımlarını liglere yazdırıyor. Bizim bulunduğumuz lig Cosmopolitan Soccer League. 1923’ten bu yana faaliyet gösteren çok elit bir lig. Biz oranın ikinci liginde mücadele ediyoruz. Türkiye ile kıyaslarsanız PTT 1. Lig ile 2. Lig arasındaki kalitede bir lig” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Köprü olabiliriz’

Süper Lig ekiplerinden Evkur Yeni Malatyaspor ile henüz iletişimleri olmadığını belirten Teoman Mutlu, “Takıma Malatyaspor USA adını koymamızın nedeni, Malatya sevdamızdır. Biz burada bir köprü görevi görmek istiyoruz. Güney Amerika’dan ya da buradan oyuncuları devşirerek Malatyaspor’a kazandırabiliriz. Ayrıca kapsamlı bir tesis projemiz var. Türkiye’den Süper Lig takımlarının gelip kamp yapabileceği bir tesis kurma amacındayız. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştüm bunu, çok memnun kaldı” dedi.

Beş maçta 12 puan

Teknik direktörlüğünü Ümit Karan’ın yaptığı Malatya USA, ligde oynadığı 5 maçta topladığı 12 puanla zirvede yer alırken, Galatasaraylı eski futbolcu Engin Baytar attığı 9 golle takımın en golcü ismi. Takımdaki diğer isimler ise şöyle:
Arif Akkök, John Aydoğan, Hami Baytar, Selçuk Berktaş, Benal Cebeci, Ufuk Çolak, Yiğit Eryıldız, Avery Gomez, İsmail Gül, Mustafa Güllüce, Kemal Gürel, Zufarjon Ortikov, Herson Rodriguez, Ayhan Tüfek, Muhammet Yeşilyurt
ve Cihat Yılmaz.