Bayburt Maliye Bakanı Ağbal: Bu toprakları böldürmeyiz

Maliye Bakanı Ağbal: Bu toprakları böldürmeyiz

02.04.2017 - 15:55 | Son Güncellenme:

"Nasıl tarlaya tohumu atınca ekin çıkıyorsa, 16 Nisan'da da inşallah milletçe 'evet' diyeceğiz, tohumu bu tarlaya atacağız ve sonra milletçe ekini de alacağız" "Bu suçlular nereye giderlerse gitsinler, hangi ine girerlerse girsinler devlet olarak bunları inlerinden de çıkaracağız, o ülkelerden de alacağız ve yüce Türk adaletinin karşısına da çıkartacağız" "Bu toprakları böldürmeyiz, bu devleti böldürmeyiz, binlerce şehit verdik, binlerce daha da şehit veririz"

Maliye Bakanı Ağbal: Bu toprakları böldürmeyiz

BAYBURT (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Nasıl tarlaya tohumu atınca ekin çıkıyorsa, 16 Nisan'da da inşallah milletçe 'evet' diyeceğiz, tohumu bu tarlaya atacağız ve sonra milletçe ekini de alacağız." dedi.

Haberin Devamı

Merkeze bağlı Arpalı beldesine gelen Bakan Ağbal'ı, ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, davul zurna ile belde meydanında karşıladı.

Ağbal, burada yaptığı konuşmada, bugünlerde vatandaşların tarlaya ekin ektiğini, tohum attığını belirterek, "Ekini almak için tohum atmak gerekiyor mu? 16 Nisan da böyle bir şey. 16 Nisan, tarlaya tohumu attığımız bir andır. 16 Nisan, ekini ektiğimiz bir andır. Nasıl tarlaya tohumu atınca ekin çıkıyorsa, 16 Nisan'da da inşallah milletçe 'evet' diyeceğiz, tohumu bu tarlaya atacağız ve sonra milletçe ekini de alacağız." diye konuştu.

Birlik, beraberlik, kardeşlik ve huzur olduğu sürece her işin güzel gideceğini ifade eden Ağbal, "16 Nisan'da da yapmak istediğimiz tam da böyle bir şey. Milletimizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğini pekiştirecek, huzurunu güçlendirecek, bu ülkeyle uğraşanları, bölmek isteyenleri bir defa daha başlarını kaldıramayacakları şekilde yerin dibine batıracak. Vatandaşlar olarak her zaman sağduyu ile hareket ettik, 16 Nisan'da da inşallah sağduyu ile hareket edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Ağbal, bugün anayasa değişikliğine bazılarının 'hayır' dediğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"Kim diye bunlara bakıyorsunuz, farklı farklı kesimler, hepsine aynı demek mümkün değil. Bir tarafta terör örgütleri, her birisi doğrudan, dolaylı kampanya yürütüyorlar, Avrupa'yı kendilerine üst bellemiş, Avrupa'da at koşturan, Avrupa'yı arkasına almış birtakım terör örgütleri epey bir zamandır oralarda kampanyalar yürütüyor. Vatandaşlarımıza orada yalan, yanlış, bin bir türlü kılıktan kılığa girerek 'bu referandumda nasıl hayır dedirtiriz.' onun uğraşı içindeler. Memleketimizin faydasına olsa PKK terör örgütü, bunun takipçileri bu kampanyada 'hayır' derler miydi? Demek ki bunlar bu memleketin faydasına olmasın diye ‘hayır' diyorlar."

Darbe girişimini yapan hain terör örgütünün yandaşlarının da Almanya'da, Avusturya'da, Belçika'da 'hayır' kampanyaları yürüttüğüne dikkati çeken Ağbal, "Hiçbir millete Rabbim nasip eylemesin, bir milletin içerisinden bu hainler çıktı, tarihe bu darbe girişimi kara bir leke olarak yazıldı. Çocukları ve torunları bu darbeyi yapanların hepsinden utanacaklar, bütün aile şereflerini yerle bir ettiler. Bu millete tankla, topla, tüfekle, uçakla saldırdılar, milletin meclisini bombaladılar." dedi.

Haberin Devamı

- "Evvel Allah yedi düvele karşı da vatan, millet, bayrak, devlet mücadelesini devam ettiririz"

Ağbal, yurt dışına kaçan bu kişilerin oralarda da 'hayır' kampanyası yürüttüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bunlar suç işledi mi? Bunlar yasalar karşısında suçlu mu? Suçlu. Peki Türkiye Cumhuriyeti devleti uluslararası hukuktan gelen haklarını kullanıyor ve diyor ki 'bu suçluları bize iade edin.' Bu ülkelerle bizlerin karşılıklı adli yardımlaşma anlaşmaları var. Bir ülkenin cumhurbaşkanının hayatına kasteden bu terör örgütünün mensupları uluslararası hukuk karşısında da suçlular ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün girişimlerine rağmen, adeta uluslararası toplumla alay edercesine diyorlar ki 'biz bunların bu suçu işlediğini ortaya koyamıyoruz, göremiyoruz.' Acaba göremedikleri için mi yoksa ortakları oldukları için mi bunu yapıyorlar? Belli ki ortakları bunlar, belli ki güçlerini aslında aldıkları yerler bu terör örgütünün, bu darbe girişiminin uzantıları Türkiye'nin sınırları dışından geliyor ve 16 Nisan'a giden bu süreçte bu ülkeler ne bu terör örgütü mensuplarını Türkiye'ye iade ediyorlar ne de uluslararası hukukun gereklerini yerine getirip bu kişiler hakkında yasal takipte bulunuyorlar."

Haberin Devamı

Türkiye'nin bu mücadeleye devam edeceğini belirten Ağbal, "Bu suçlular nereye giderlerse gitsinler, hangi ine girerlerse girsinler devlet olarak bunları inlerinden de çıkaracağız, o ülkelerden de alacağız ve yüce Türk adaletinin karşısına da çıkartacağız." diye konuştu.

Ağbal, tarih boyunca bu milletle çok uğraşan olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu toprakları biz vatan bellediysek, yüz binlerce bu topraklarda şehidimiz yatıyor, şehitlerimizin kanları sayesinde biz burayı vatan eyledik. Bu toprakları böldürmeyiz, bu devleti böldürmeyiz, binlerce şehit verdik, binlerce daha da şehit veririz. Evvel Allah yedi düvele karşı da vatan, millet, bayrak, devlet mücadelesini devam ettiririz. Onun için 16 Nisan'da ortaya konulan sandık bu milletin bir defa daha destan yazacağı bir sandık olacak inşallah. Her defasında bu millet ne kadar sağduyulu, aklıselim sahibi olduğunu gösterdi. Millet ne zaman dara düşse, sıkıntı çekse milletin evlatları milletine de devletine de sahip çıktı, 16 Nisan da böyle bir gün olacak."

Haberin Devamı

Esnaf ziyareti gerçekleştiren Ağbal’a, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal da eşlik etti.

Bakan Ağbal, merkeze bağlı Konursu köyünü de ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Köye yapılan yatırımları anlatan Ağbal, vatandaşların taleplerini de dinleyerek yetkililere iletti.