Gündem Maliye Bakanlığı E-bordro hizmetinin detayları!

Maliye Bakanlığı E-bordro hizmetinin detayları!

11.10.2016 - 08:49 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması tüm kamu çalışanlarınca yoğun şekilde kullanılıyor. Ağustos 2016 dönemi memur maaşlarına ilişkin maaş bordroları da e-bordro uygulamasından görülebiliyor. Geçmiş dönem maaş bordrolarını da e-bordro uygulamasında görebilmek mümkün.

Maliye Bakanlığı E-bordro hizmetinin detayları

Her geçen gün hızla gelişen teknolojinin sunmakta olduğu yeni nesil seçenekler ve fırsatlar ile birlikte artık insanlar çok daha kolay bir şekilde işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Modern yüzyılın hızla gelişen teknolojileri sayesinde insanların nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabiliyor olması internetin yaşamın her alanında aktif şekilde kullanılmasına yol açıyor. Bireysel yaşantı içerisinde oldukça etkin şekilde kullanılmakta olan internet, günümüzün modern ve gelişen Türkiye’sinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından da kullanılmaya başlandı. Özellikle de kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan kamu hizmetlerinin sanal ortama taşınarak daha modern ve daha kaliteli standartlar çerçevesinde vatandaşlara ulaştırılabilmesine olanak sağlanıyor. Kamu hizmet kalitesinin ciddi oranda artış göstermesine yol açan bu yeni nesil hizmet kanalı Maliye Bakanlığı tarafından da kullanılıyor. Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması ise bu alanda çok önemli bir hizmet uygulaması olarak öne çıkıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de her geçen gün hızla gelişen mobil teknolojinin oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmaya başlanması internet kullanım oranlarında da ciddi artışların yaşanmasına yol açıyor. Bu doğrultu da internet ortamını aktif şekilde kullanan Maliye Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordo uygulaması üzerinden kamu çalışanlarının maaş bordrolarını son derece pratik bir şekilde görebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Modern yüzyılın mobil teknolojileri ile nerede olursa olsun internet ortamı hizmetlerini kullanabilme şansına sahip olabilen kamu çalışanları, Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından kendilerine sunulan elektronik ortam üzerindeki e-bordro uygulamasını da kolay bir şekilde evde, ofiste, yolda ve internete erişim sağlayabildiği her yerde kullanarak, güncel aya ait olan maaş bordrosunu>Maliye Bakanlığı tarafından yasal zorunluluk gereğince özel sektör çalışanlarına ve kamu çalışanlarına her ay almış oldukları maaşlarına ilişkin olarak ayrıntılı maaş dökümünün yer aldığı maaş bordrosu hazırlıyor. Bu maaş bordrosu somut evrak olarak her ay maaş döneminin ardından vatandaşa veriliyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde vatandaşların maaş bordrolarını kolay bir şekilde görebilme şansına da sahip olmasını sağlıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından internet ortamı üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulaması özel sektör çalışanları tarafından kullanılamıyor.

Sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabilen bir dijital maaş bordrosu hizmeti olan e-bordro uygulaması üzerinden maaş bordrolarının güncel aya ait olan ve hatta geçmiş aylara ait olanları dahi görüntülenebiliyor. Maaş bordrosu görüntülenmek istenen aya ilişkin olarak yıl ve ay bilgilerinin e-bordro uygulamasında girilmesi ile sadece dakikalar içerisinde maaş bordrosu bilgisi istenen ay için internetten alınabiliyor. Maaş bordrosu içerisinde kamu çalışanlarının almış oldukları memur maaşı üzerindeki net maaş miktarı, brüt maaş miktarı, kesintiler, sigorta ödemeleri, ikramiyeler ve primler gibi tüm maaş işlem bilgileri döküm halinde yer almaktadır. Bu yüzden e-bordro uygulaması tüm kamu çalışanlarınca yoğun şekilde kullanılıyor.