Gündem Maliye Bakanlığı E-bordro uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler!

Maliye Bakanlığı E-bordro uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler!

30.11.2016 - 08:30 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı e-bordro uygulaması, internetin sık kullanılan dijital kamu uygulamalarından birisidir. E-bordro uygulamasından maaş bordroları görüntülenebiliyor. Kamu çalışanı internetten kolayca maaş bordrosunu e-bordro uygulamasını kullanarak görebiliyor.

Maliye Bakanlığı E-bordro uygulaması hakkında bilinmesi gerekenler

İnternet ortamında yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması ise kamu çalışanlarına çok önemli kolaylıklar ve yeni nesil fırsatlar sunuyor. Bu sebep ile de Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamaları tüm kamu çalışanları tarafından yoğun olarak kullanılıyor. İnternet üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden birkaç dakika içerisinde maaş bordrosu bilgisinin alınabiliyor olması vatandaşların özellikle de maaş bordrosu bilgilerini her zaman ve her yerden öğrenebilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Ayrıca elektronik ortam üzerinden son derece pratik bir şekilde öğrenilebilen ve görüntülenebilen maaş bordrosunda vatandaşlar güncel ay dışında geçmiş aylara ait olan maaş bordrolarını da görüntüleyebilme şansına sahip olabiliyor.


EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sürekli gelişen ve insanların yaşamları içerisinde kendisine daha etkin bir şekilde yer edinen akıllı mobil cihazlar yardımı ile internet ortamına bulunduğu her yerden erişim sağlayabilme imkanına sahip olabilen kamu çalışanları Maliye Bakanlığı tarafından kendilerine sunulan bu online maaş bordrosu uygulamasını yoğun olarak kullanıyor. Üstelik kamu kurumları tarafından hizmete açılan sanal ortam üzerindeki dijital hizmet uygulamalarını kullanarak kamu işlemleri, kurum binasına gitmeye gerek olmadan nerede olunursa olsun, sadece internet ortamına erişim sağlanarak, yasal geçerliliği olacak şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan dijital resmi bir hizmet uygulaması olan e-bordro uygulaması sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor. Kamu çalışanları, sadece dakikalar içerisinde internet üzerinde yer alan kamu kurumlarının dijital hizmet uygulamalarını kullanabilme şansını yakalıyor. İnternet üzerinde yer alan online e-bordro uygulaması da vatandaşların sadece dakikalar içerisinde maaş bordrosu bilgilerine internet kolaylığında ulaşabilmesi sağlanıyor. Bu sebep dolayısı ile de özel sektörde çalışan vatandaşların Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli dijital hizmetini kullanarak maaş bordrosu bilgisini alabilme şansı bulunmuyor.

Maliye Bakanlığı, Türkiye’de devlet kurumları arasında popülerleşmeye başlayan internette kamu hizmetleri furyasına dahil olarak, kamu çalışanlarına elektronik ortam üzerinden maaş bordrosu kontrol imkanı veren e-bordro uygulamasını sundu. Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan bu dijital maaş bordrosu uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde en güncel maaş bordrosu detaylarını sanal olarak görüntüleyebilme şansına sahip olunabiliyor. Bu sebep ile de internetteki kamu hizmet uygulamaları tüm vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Kamu personelleri ise internet ortamına erişim sağlayabildiği her noktadan sanal ortamdaki e-Devlet portalı sistemini ziyaret ederek, kimlik doğrulama yapması gerekiyor. Daha sonra Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet portalı içerisinde yer alan e-hizmetler sayfasındaki e-bordro uygulama ekranına ulaşabiliyor. Her geçen gün hızla gelişen modern teknoloji sayesinde bulunduğu her yerden internet ortamına erişim imkanına sahip olabilen vatandaş, kamu kurumları tarafından kendisine sunulan dijital hizmet uygulamalarını kullanarak sadece dakikalar içerisinde eskiden çok uzun vakitler ayırarak gerçekleştirebildiği kamu işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.