Gündem Maliye Bakanlığı’ndan E-bordro hizmeti!

Maliye Bakanlığı’ndan E-bordro hizmeti!

15.08.2016 - 08:53 | Son Güncellenme:

Kamu çalışanları artık e-bordro uygulamasından maaş bordrolarını internetten de görebiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması tüm kamu çalışanlarınca kullanılabiliyor. Kamu çalışanları güncel veya geçmiş aya ait maaş bordrolarını e-bordro uygulamasından görebiliyor.

Maliye Bakanlığı’ndan E-bordro hizmeti

Türkiye’de internet hizmetlerinin popüler bir hale gelmesi ile birlikte artık kamu alanında da vatandaşlara yönelik olarak dijital hizmetler sunulmaya başlandı. Elektronik ortam üzerinde yer alan dijital kamu hizmetleri ile vatandaşların eskiden çok uzun vakitler harcayarak gerçekleştirebildiği işlemleri artık dakikalar içerisinde gerçekleştirebilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Üstelik internet üzerinden vatandaşın hizmetine sunulan online kamu hizmetleri vatandaşların kamu işlemlerini nerede bulunuyorsa bulunsun, sadece internet erişimi sağlayarak gerçekleştirebilme imkanına sahip olabilmesi de günümüzde internet hizmetlerinin yoğun şekilde kullanılmasına yol açıyor. Maliye Bakanlığı da Türkiye’de internet altyapısını kullanarak, vatandaşa çağdaş ve modern hizmet altyapısı sunuyor. Özellikle de internette yer alan e-bordro uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde maaş bordrosu bilgilerini görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maliye Bakanlığı’nın elektronik ortam üzerinde yer alan e-bordro uygulaması sayesinde çalışanlara her ay başında almış oldukları maaşlarının detaylı bilgilendirmesi için düzenlenmesi yasal zorunluluk taşıyan maaş bordrosunu, sanal ortam üzerinden de görebilme imkanı vermektedir. Bu sayede de vatandaşın maaş bordrosu bilgilerini internet üzerinden sadece dakikalar içerisinde kolaylıkla öğrenebilme şansına sahip olmasını sağlıyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün>Böylelikle kamu personellerinin devlet işlemlerinden bankacılık işlemlerine kadar pek çok alanda gereksinim duyabildikleri maaş bordrosu bilgisine kolayca ulaşabilmesi mümkün oluyor. Kamu personelleri, internet erişimi sağlayabildikleri her yerden son derece pratik bir şekilde Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından kendisinin hizmetine sunulmuş olan>İnternet ortamı üzerinde yer alan dijital hizmet uygulamalarının özel sektör tarafından olduğu gibi kamu kurumları tarafından da en etkin bir şekilde kullanılmaya başlanması ile birlikte kamu alanında da çok önemli dijital işlem kolaylıklarından ve fırsatlarından yararlanılabiliyor. İnternet ortamı üzerinde Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan ve sadece kamu personelleri tarafından kullanılabilen e-bordro isimli uygulama ile birlikte kamu personellerinin maaş bordrolarını internet ortamından öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Ancak kamu personellerinin internet üzerinde yer alan e-bordro uygulamasını kullanabilmeleri için kişisel bilgilerin güvenliğinin sağlanması gereğince öncelikli olarak sanal devlet portalı e-Devlet sisteminde kimlik doğrulama yapmaları gerekiyor.