Gündem Maliyetine satışla bayram alışverişi

Maliyetine satışla bayram alışverişi

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Tahtakale’de bayram alışverişi hareketliliği başladı. Doların yüksek olması esnafın maliyetlerine yansımış olsa da Mahmutpaşa ve Tahtakale esnafı ekonomiye destek olmak için maliyetine yakın satış yapıyor.

Maliyetine satışla bayram alışverişi

İstanbul’da toptan ve perakende satışın en önemli merkezleri arasında bulunan Mahmutpaşa ve Tahtakale’de yükselen doların etkilerini vatandaşlara yansıtmamak ve ülke ekonomisini desteklemek için maliyetine yakın fiyatlarla satış yapılıyor.

Haberin Devamı

Yiyecekten giyeceğe, elektronikten kırtasiyeye kadar bin bir çeşit ürünün satıldığı Mahmutpaşa ve Tahtakale’de esnaf, dolardaki artışın satışlarını etkilemediğini belirterek, Kurban Bayramı yaklaştıkça satışlardaki beklentinin de arttığını ifade etti.

‘Çark dönsün’

Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu belirten Hayati Aytop, “Piyasa şu an normal. Bayram yaklaştıkça satışlar da artar. Ben tişört satıyorum. Doların artışı işlerimi etkilemedi. Maliyetlerimiz biraz attı ama ekonomik çark dönsün diye ben ürünlerime zam yapmadım. Ben de böyle katkıda bulunmak istedim. Şimdi ülkemiz için fedakarlık yapma zamanı” dedi.

Satışlarında bir düşüş olmadığını belirten Mehmet Hasan Akdağ ise, “Takım elbise satıyoruz. Satışlarımız şu an iyi. Bayram yaklaştıkça daha iyi olacağını düşünüyorum, doların artması bizi çok etkilemedi. Maliyetimiz biraz attı ama biz fiyatlara çok yansıtmadık. Şu an ciromuzda da satışlarımızda da herhangi bir düşme yaşamadık. Çarşıdaki diğer esnaf arkadaşların da durumu iyi, ben bir sıkıntı yaşayana denk gelmedim. Tahtakale her zamanki gibi kalabalık. Turist de çok. Bayram yaklaştıkça kalabalık daha da çok artar. Şu an müşterilerimizin çoğu turist” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Maliyetler arttı’

Doların artmasının turist müşterilerin işine geldiğini söyleyen Ejder Bayık da, “Kadın pardesüsü satıyoruz. Biz ürünlerimize zam yapmak zorunda kaldık. Çünkü mecbur kaldık. Şu an bizim için piyasa durgun. Bir kalabalık var ama alıcı pek bulamıyoruz. Çok fazla Arap turist var. Alışveriş yapan müşterilerimizin çoğu Arap turistler. Doların yükselmesi turistlerin işine geldi daha çok onlar alışveriş yapıyor” açıklamasında bulundu.

Maliyetine satışla bayram alışverişi

‘Fiyatlar değişmemiş’

Bayram alışverişi için Tahtakale’yi tercih eden Ali Demir, “Eşimle birlikte bayram kalabalığı olmadan gelip bir şeyler bakmak istedik. Bazı yerlerde fiyatlar artmış ama fiyatlar genel olarak aynı gibi. Her zaman Tahtakale diğer yerlere göre daha ucuz oluyor zaten. Dolar artışının etkisini şu an çok yoğun olarak hissetmedik. İlerleyen zamanlarda ne olur bilemiyorum” ifadelerini kullandı.