Tekirdağ Malkara'da Öğretmenlere Bütçe Eğitimi

Malkara'da Öğretmenlere Bütçe Eğitimi

14.06.2017 - 15:00 | Son Güncellenme:

.

Malkarada Öğretmenlere Bütçe Eğitimi

TEKİRDAĞ (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü, Türk Ekonomi Bankası TEB ile ortaklaşa düzenlenen, "Bütçemi Yönetebiliyorum Projesi" kapsamındaki eğitimler başladı. Malkara Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda başladı.

Haberin Devamı

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Yaygın Eğitim Şube Müdürü Hasan Sancar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malkara Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda başlayan projeye okul idarecileri ve öğretmenlerinin katıldığını kaydetti.

Eğitimin bütçemi yönetiyorum formatörü Yasin Usta tarafından sunulduğunu ifade eden Sancar, şunları kaydetti:

"Ülkemizde aile bütçesinin çok zor şartlarla yönetilmesinin, çocuk yetiştirme, sağlık, eğitim, kıyafet, mutfak masrafı ve sosyal yaşam konusunda anne ve babayı ne kadar yorduğu herkes tarafından biliniyor. Ek bütçe kaynağı ya da ek iş yapmayla nasıl zorluklar yaşanıldığı öğretmenlerimiz tarafından tartışıldı. Proje kapsamında, Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerinin aracılığıyla TEB Aile Akademisi işbirliği kapsamında seminerler ve eğitimler verilecek."

Haberin Devamı

Sancar, ilçede görevli 550 öğretmenin bu eğitimi alacağını, eğitimlerin HEM salonunda 14-15 ve 16 Haziran 2017 tarihlerinde, 6 seansta yapılacağını belirtti.

Proje eğitmeni Yasin Usta öğretmenlere verdiği eğitimde projenin amacının bireylerin bütçe yaparak, gelir gider dengesini oluşturmalarına katkıda bulunmak olduğunu belirterek, aynı zamanda tasarruf, yatırım yapmalarına, borçlanma, finansal hak ve yükümlülüklerini bilmelerine katkı sağlamak ve finansal okuryazarlık hakkında toplumda bilinç oluşturulmasını amaçladıklarını kaydetti.