Tekirdağ Malkara Tso Toplantısı Yapıldı

Malkara Tso Toplantısı Yapıldı

01.04.2017 - 14:05 | Son Güncellenme:

.

Malkara Tso Toplantısı Yapıldı

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı Meclis Toplantısı ve Meslek Komite toplantısı yapıldı.
Malkara Ticaret ve Sanayi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkanı Cengiz Uysal ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin’in yanı sıra Meclis Üyeleri ve Meslek Komitelerinin temsilcileri katıldı.
4 gündem maddesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında 2017 Şubat ayı gelir ve giderleri açıklandı. Odanın Şubat ayı toplam geliri 20.292,55 TL olurken toplam gideri de 35.053,65 TL olarak açıklandı.
Ardından Malkara TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ümran Bilgin, OSB’deki son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün Müteşebbis Heyeti toplantımızı gerçekleştirdik. Geri aldığımız 2 arsamız vardı. Bunlardan birini 120 Bin TL bedelle BİM ve A101 Marketlerine deterjan tedarik eden ihracatçı bir firmaya sattık. 48 ülkeye ihracat yapan firma 250-300 kişilik bir istihdam sağlayacak ve 20 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu satışla birlikte Malkara OSB’deki arsa fiyatları 120 Bin TL olmuştur. Diğerini de 60 Bin TL bedelle bir plastik firmasına sattık.Bu firmanın OSB’de bir yeri daha vardı. Bu ikinci arsası oldu. Şu anda boşta kalan hiç bir arsamız yok.
Şu anda bütün arsaları satılan Malkara OSB’de yeni yatırım alanlarının açılmasını sağlayacak 2. etap için daha önce bir OSB Heyeti tarafından girişimde bulunulmuştu. Sürecin hangi aşamada olduğunu sorduğumuz Müteşebbis Heyeti Başkanı Ümran Bilgin, “Geçtiğimiz hafta Bilim ve Teknoloji Bakanıyla görüştük. Temaslarımız olumlu geçti. Referandumdan sonra OSB’mizin 2. etabıyla ilgili heyet olarak Ankara’ya gidiyoruz. Yüksek ihtimalle 2. etap için onayı alacağız" ifadelerini kullandı.
Hatırlanacağı gibi İlk olarak 2015 yılında Tekirdağ ve Keşan çıkışında bulunan ışıklara yerleştirilen TEDES hız kontrol sistemi, kısa bir süre sonra Karayolları’nın bu bölgede yol ve kavşak çalışmalarına başlamasının ardından Keşan istikametinde Yaman Peynirciliğin, Tekirdağ istikametinde de Alba Makina’nın önüne taşınmıştı. Bu değişiklik ve ardından gelen yüzlerce trafik cezası, Malkara halkını isyan ettirmiş, TEDES’in yeri ve uygulanan hız sınırı eleştirilmişti.
Bir süredir ceza kesmeyen TEDES’in yakın zamanda yeniden faaliyete geçeceği bilgisini paylaşan Meclis Başkanı Cengiz Uysal, daha önceden yaşanan mağduriyetlerin yeniden tekrar etmemesi için meclise bir öneri getirdi. Meclis olarak eğer mümkünse, TEDES’in uyarı tabelalarının dışında büyük bir tabela yerleştirerek sürücülerin tuzağa düşmesinin önüne geçilebileceği önerisini getirdi. Üyelerin destek verdiği öneriye, meclis üyeleri, TEDES’in mevcut konumunun değiştirilmesi için girişimde bulunulması önerisini getirdiler. Bu konudaki talebin TEDES faaliyete geçmeden gerekli yerlere yapılması istendi.
Tekirdağ’da trafiği düzenleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin içinde Malkara Esnaf Odası’nın yer alırken, Ticaret ve Sanayi Odası’nın olmaması tartışıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Genel Sekreter Sinan Beşer, Şöförler Odası Esnaf Odası’na kayıtlı olduğu için onun üzerinden UKOME’de temsil edildiğini belirtirken, Ticaret Odası’nın da UKOME’de yer alması gerektiğini söyledi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bastırılan Dede Korkut kitabının meclis üyelerine hediye olarak gönderildiğini belirten Meclis Başkanı Cengiz Uysal, Dede Korkut’u tanıtan bir yazı okudu.
Meclis toplantısının ardından gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Toplantısında meslek gruplarının sorunları ele alındı.